Συνταγή για Μελομακάρονα: Η ζεστασιά των Χριστουγέννων σε κάθε μπουκιά

ΜΑΤΙΝΑ ΚΑΡΡΑ

Τα Μελομακάρονα, η απόλυτη χριστουγεννιάτικη λιχουδιά, αποτελούν τον επίγειο παράδεισο των γεύσεων. Η χρυσοκίτρινη εμφάνιση αυτών των γλυκών αριστουργημάτων προδιαθέτει για την έκρηξη γεύσεων που ακολουθεί.

Κάθε μπουκιά είναι ένα ταξίδι στην παράδοση: αφράτη και εύθρυπτη υφή, εμπλουτισμένη με αρώματα κανέλας και γαρίφαλου, που συναντούν την εξωτική γεύση πορτοκαλιού.

Το καραμελωμένο σιρόπι, πλούσιο σε μέλι και ζάχαρη, αγκαλιάζει το κάθε κομμάτι, προσδίδοντας μια υπέροχη υγρή και γλυκιά υφή.

Η παραδοσιακή συνταγή, με ρίζες βαθιά στην ελληνική κουλτούρα, μετατρέπει το Μελομακάρονο σε σύμβολο των γιορτών, φέρνοντας στο προσκήνιο αναμνήσεις και συναισθήματα.

Υλικά για μελομακάρονα

3 κ.σ. κονιάκ
125 γραμμάρια ελαιόλαδο
125 γραμμάρια σπορέλαιο
50 γραμμάρια μέλι
90 γραμμάρια νερό
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1/2 κ.γ. σόδα (φαγητού)
3 βανίλιες
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
150 γραμμάρια σιμιγδάλι (ψιλό)
1 φακελάκι μπέικιν
500 γραμμάρια αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

Υλικά για το σιρόπι

2 κούπες του τσαγιού νερό
1 κούπα του τσαγιού ζάχαρη
1 κούπα του τσαγιού μέλι
χυμό και φλούδα απο ένα λεμόνι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια για πασπάλισμα
1 κομμάτι λαδόκολα για το ταψί

Δείτε το βίντεο με την συνταγή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *