Γιάννης Ιωαννίδης: Ο άνθρωπος που έκανε ένα ολόκληρο ΣΕΦ να έχει γούρια

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ήταν πριν απο πολλά χρόνια, όταν ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο προπονητής που άλλαξε την ροή του Ελληνικού μπάσκετ, είχε μετακομίσει απο τον Άρη και την Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό.

Θυμάμαι, πολύ χαρακτηριστικά, την πάντα αποπνικτική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ΣΕΦ στους αγώνες του Ολυμπιακού, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών, την γνωστή σε όλους μας Ευρωλίγκα.

Μπορώ όμως να θυμηθώ πολλά περισσότερα, ως ένας απλός έφηβος και την ευλογημένη εποχή όπου και γεμίζαμε οικογένειες ολόκληρες το Φαληρικό στάδιο.

Μπορεί ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια να προσφέρει μαγικές στιγμές στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ, μπορεί να παίζει το καλύτερο μπάσκετ σε όλη την Ευρώπη, τέτοιο συναίσθημα και τέτοια πώρωση σαν τις ομάδες του Γιάννη Ιωαννίδη στον Ολυμπιακό και τους αγώνες της Ευρώπης δεν έχω ξαναδεί.

Γιάννης Ιωαννίδης

Ποιος θα ξεχάσει τα απίστευτα γούρια που είχε ο ξανθός, ο οποίος ποτέ δεν έβγαινε απο την φισούνα, αλλά πάντα απο το πλάι και όταν έφτανε στον πάγκο της ομάδας, κουνούσε μια, μια, τις καρέκλες του πάγκου, που ήταν στην αντίθετη θέση απο αυτή που είναι τώρα. Και φυσικά το πινακάκι του να τοποθετείται όρθιο στο πόδι της διπλανής καρέκλας απο την δική του!

Το τσιγάρο τότε είχε την τιμητική του στα Ελληνικά γήπεδα και ένας απο τους πιο μανιακούς προπονητές καπνιστές ήταν και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Άναβε τσιγάρο ο ξανθός, άναβε τσιγάρο και όλο το ΣΕΦ! Το νέφος στο Φαληρικό στάδιο, ήταν τόσο μεγάλο που δεν έβλεπες όχι μόνο την απέναντι κερκίδα, αλλά πολλές φορές και την επόμενη απο την δική σου!

Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ένας πολύ προληπτικός άνθρωπος. Τόσο προληπτικός που η ιστορία έχει γράψε πολλά καντάρια γράμματα για αυτά τα γούρια. Γούρια που κατάφερε στην εποχή του στον Ολυμπιακό να μεταφέρει και στον κόσμο που πολλές φορές έφτανε στο σημείο να κάνει απίστευτα πράγματα για να πάει καλά το γούρι.

Οι θέσεις δεν άλλαζαν ποτέ, τα ρούχα ήταν πάντα τα ίδια και αν κάποιος έκανε λάθος να αλλάξει μπλούζα στον επόμενο αγώνα στην καλύτερη περίπτωση άκουγε τα βρισίδια της ζωής του.

Έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια, σε αγώνα με την Κίντερ Μπολόνια, μεγάλη παρέα να πετάει έξω απο το ΣΕΦ, έναν κολλητό τους άνθρωπο επειδή απλά φόρεσε λάθος μπλούζα!

Γιάννης Ιωαννίδης

Σίγουρα ο ξανθός θα έπρεπε να έχει τιμηθεί εν ζωή όχι μόνο απο τον Άρη, τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, όπου διατέλεσε προπονητής και τις οδήγησε όλες σε τεράστιες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και απο την ίδια την πολιτεία που όχι μόνο άργησε, αλλά αδιαφόρησε για τον πραγματικά καλύτερο Έλληνα προπονητή που έβγαλε το Ελληνικό μπάσκετ!

Ευτυχώς ο Ολυμπιακός κατάφερε έστω και πριν φύγει απο την ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης, να τον βάλει στον τοίχο με τους μεγάλους της ομάδας. Στην τελική ανάλυση, μπορεί να μην κατάφερε να πάρει Ευρωπαϊκό τίτλο με την ομάδα του Πειραιά, μπορεί η Μπανταλόνα ακόμα να μας στοιχειώνει, εκείνος όμως ήταν αυτός που τα ξεκίνησε όλα!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, αν και είμαστε σίγουροι ότι εκεί ψηλά θα καταφέρει να κάνει και πάλι τα δικά του!!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

TAGGED:
Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *