Γιάννης Ιωαννίδης : Εφυγε σε ηλικία 78 ετών ο προπονητής της ιστορικής ομάδας μπάσκετ του Άρη και του Ολυμπιακού

ΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑ

Η ελληνική μπασκετική κοινότητα βυθίστηκε σε πένθος καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης, σε ηλικία 78 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Ο “Ξανθός,” όπως τον αποκαλούσαν, αφήνει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά στον κόσμο του μπάσκετ.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης σλυνδεσε το όνομα του με τον μεγάλο Άρη της δεκαετίας του ’80, δίνοντας στην ομάδα αυτή μεγάλες στιγμές δόξας.

Στη συνέχεια, κατέβηκε στον Πειραιά για να αναλάβει τον Ολυμπιακό, τον οποίο οδήγησε σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.

Πέραν των ομάδων, ανέλαβε επίσης την προπόνηση της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας, ενισχύοντας το κύρος του στον χώρο του μπάσκετ.

Γιάννης Ιωαννίδης

Ο Γιάννης Ιωαννίδης και τα 6 final four

Παρά τις πολλές προσπάθειες, δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά η πορεία του στη Euroleague ήταν εντυπωσιακή.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης συμμετείχε συνολικά 6 φορές σε Final-4 της Euroleague, τρεις φορές με τον Άρη, δύο με τον Ολυμπιακό και μία με την ΑΕΚ.

Παρά την έλλειψη του τίτλου, η αφοσίωσή του στο μπάσκετ και η αγάπη του για το παιχνίδι άφησαν εποχή και αφήνουν μια ανεξίτηλη σφραγίδα στην ελληνική μπασκετική ιστορία.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης μπορεί να έφυγε από τη ζωή, αλλά η μνήμη του θα ζεί αιώνια στα γήπεδα και στις καρδιές των φιλάθλων του μπάσκετ στην Ελλάδα.

Αφήνοντας πίσω του μια επιτυχημένη καριέρα και μια πλούσια κληρονομιά, αναγνωρίζουμε τον σπουδαίο ρόλο που διαδραμάτισε στον ελληνικό αθλητισμό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *