Connect with us

Published

on

Σύμφωνα με πληροφορίες το όνομα που χρησιμοποιούσε η κατάσκοπος είναι «Μαρία Τσάλλα» και το μαγαζί που διατηρούσε είναι ένα με πλεκτά στο Παγκράτι.

Το πραγματικό της όνομα είναι Irina και σύμφωνα με την ΕΥΠ έχει ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018.

Στην ανακοίνωση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

«Συγκεκριμένα, έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως «Μαρία Τ.», η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που δρούσε στη χώρα μας υπό «βαθιά κάλυψη».

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ’’illegals’’.

Οι ’’illegals’’ στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες – στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας της.

Για την προστασία της πραγματικής τους ταυτότητας, χρησιμοποιούν «βαθύ κάλυμμα», το οποίο δημιουργείται με παραποίηση ατομικών εγγράφων και χρήση πιστοποιητικών που προέρχονται από στοιχεία θνησιγενών βρεφών ή ατόμων που έχουν αποβιώσει.

Από τη στιγμή τοποθέτησής τους στο εξωτερικό, οι ’’illegals’’ ζούνε και συμπεριφέρονται με βάση την κατασκευασμένη ιστορία που έχει δημιουργηθεί για αυτούς, ώστε να προστατεύσουν την αποστολή τους.

Το προφίλ και η δράση της «Μαρίας Τ.» παραπέμπει ευθέως στην ειδική κατηγορία των ’’illegals’’.Η υπόθεση που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της «Τ.» εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή «Irina» να ζει και να αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα «Μαρία», εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα.

Είναι προφανές ότι η δράση της «Τ.» δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Για αυτό και η επιτυχία της ΕΥΠ έχει μια διάσταση που ξεπερνά τα εθνικά σύνορα και αφορά το σύνολο των Δυτικών χωρών γενικότερα».

Γείτονας της «Μαρίας» μιλώντας στο newsit.gr τόνισε χαρακτηριστικά πως «την ξέραμε την κοπέλα. Δεν είχαμε πολλά πολλά αλλά τη βλέπαμε δίπλα, στο μαγαζί. Δεν είχαμε πολλές επαφές αλλά μου είχε κάνει εντύπωση ότι μιλούσε 3-4 γλώσσες. Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά σίγουρα. Έχω να τη δω καιρό όμως. Περίπου ένα μήνα το έχει κλείσει το μαγαζί και έχει φύγει».

πηγη

Ακολουθήστε μας στο Google News

ΡΟΗ

Όλγα Φουντέα Όλγα Φουντέα
SHOWBIZ14 ώρες ago

Όλγα Φουντέα: «Υγρές» φωτογραφίες κόλαση ανάβουν φωτιά στα social media

Οι ακατάλληλες φωτογραφίες που διέλυσαν το Instagram

Γεωργία Σάλπα Γεωργία Σάλπα
SHOWBIZ2 ημέρες ago

Ποια Σάρον Στόουν; Η Γεωργία Σάλπα κάνει σταυροπόδι και κολάζει και αγίους

Καθηλωτική γυναίκα θα σας σαγηνεύσει με τα κάλλη της

Αναστασία Τερζή Αναστασία Τερζή
MEDIA2 ημέρες ago

Η Αναστασία Τερζή, η εκθαμβωτική καλλονή που καθηλώνει τους «Προδότες»

Η Αναστασία ήρθε στην ζωή μας για να μείνει

Ιωάννα Τούνη Ιωάννα Τούνη
SHOWBIZ3 ημέρες ago

Ιωάννα Τούνη: Η γλυκιά αποκάλυψη για τη Θεσσαλονίκη και το νεογέννητο μωράκι της

Απρόβλεπτες στιγμές: Η Ιωάννα Τούνη αποκαλύπτει τα νεύρα του γιου της στη Θεσσαλονίκη!

Έλενα Κρεμλίδου Έλενα Κρεμλίδου
MEDIA1 εβδομάδα ago

Έλενα Κρεμλίδου εναντίον Survivor: «Έλεγαν ότι έχω μπούτια και κοιμάμαι συνέχεια».

Η Έλενα Κρεμλίδου μιλά για την εμπειρία της στο ριάλιτι επιβίωσης και επισημαίνει τις «δολιοφθορές» του μοντάζ.

Ζόζεφιν Ζόζεφιν
MEDIA1 εβδομάδα ago

Η Ζόζεφιν στο δρόμο με το ανεπανάληπτο σορτς που διχάζει κόσμο!

Φωτιά και λάβρα στους δρόμους της Αθήνας, η Ζόζεφιν!

Ελένη Τσολάκη Ελένη Τσολάκη
MEDIA1 εβδομάδα ago

Όταν η Ελένη Τσολάκη αντέγραφε το φιλί στο στόμα της Τζένιφερ Άνιστον με την….Γκαγκάκη!

Ο Λιάγκας ακόμα το θυμάται αυτό το φιλί που έγινε μπροστά του!

Ούρσουλα Κορμπερό, Ούρσουλα Κορμπερό,
MEDIA2 εβδομάδες ago

Η Ούρσουλα Κορμπερό γονατίζει το Instagram με το φλοράλ φόρεμά της!

Δείτε την εκρηκτική εμφάνιση που αναστατώνει τους πάντες!

Emily Ratajkowski Emily Ratajkowski
SHOWBIZ2 εβδομάδες ago

Η Emily Ratajkowski αποκαλύπτει ξανά τους γλουτούς της με μικροσκοπικά μπικίνι.

30 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν με το στόμα ανοικτό...εσεις;

Ημέρες Θάλασσας 2023 Ημέρες Θάλασσας 2023
NEWS2 εβδομάδες ago

Ημέρες Θάλασσας 2023: Ξεκίνησαν με μια αξέχαστη τελετή έναρξης στον Πειραιά (video)

Φαντασμαγορική έναρξη για τις Ημέρες Θάλασσας 2023 στον Πειραιά

Advertisement