Θλίψη στο «Sex and the City»! «Έφυγε» από τη ζωή πασίγνωστη ηθοποιός του 

ΜΑΡΙΛΕΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗ

Η Φράνσις Στερνχάγκεν, μια θρυλική μορφή στον χώρο της τηλεόρασης, του σινεμά και του θεάτρου, “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών.

Μια απώλεια που σίγουρα άφησε ένα κενό στον κόσμο της υποκριτικής. Η καριέρα της ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη, με ρόλους που άφησαν εποχή και της χάρισαν την αγάπη του κοινού.

Στην τηλεόραση, μας εντυπωσίασε με τις ερμηνείες της σε σειρές όπως το ER, όπου υποδύθηκε την γιαγιά του Δρ. Κάρτερ, και το Cheers, όπου έπαιξε την μητέρα του Κλιφ.

Αλλά ίσως η πιο αναγνωρίσιμη εμφάνισή της ήταν στο Sex and the City ως η Μπάνι ΜακΝτούγκαλ, ένας ρόλος που της έδωσε και μια υποψηφιότητα για Emmy.

Στο θέατρο, η Στέρνχαγκεν κατάφερε να αφήσει το στίγμα της με εκπληκτικές ερμηνείες που της χάρισαν δύο βραβεία Tony, ενώ ήταν υποψήφια για ακόμα περισσότερα. Από τον Νιλ Σάιμον στον Ογκούστους Γκετζ, το ταλέντο της δεν είχε όρια.

Και φυσικά, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη, με ρόλους σε ταινίες όπως το Misery και το Julie and Julia. Ήταν μια γυναίκα που έδωσε πολλά στην τέχνη και άφησε πίσω της ένα πλούσιο κληροδότημα ρόλων και ερμηνειών που θα την κρατήσουν ζωντανή στις μνήμες μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *