Σχέδια και χρώματα για μανικιούρ: Τι είναι το baby boomer και ποιοι οι καλύτεροι συνδυασμοί του!

Ζωή Κοκκίνου

Η γενιά του baby boomer, γνωστή για την ονομασία «νιφάδες χιονιού» των χιλιετιών μετά την πρόσφατη άνοδο της κοινωνικής δικαιοσύνης και λογοδοσίας, δεν είναι ικανοποιημένη για το «OK, Boomer» meme.

Ενώ το ” OK, Boomer ” χρησιμοποιείται ως απρόβλεπτη κριτική στις ατελείωτες κριτικές των νεότερων γενεών για τη νεολαία , αντιπροσωπεύει επίσης το επιδεινούμενο χάσμα πολλαπλών γενεών των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα περισσότερο από ποτέ, οι ταυτότητες των ανθρώπων εξαρτώνται από τη χρονική περίοδο στην οποία γεννήθηκαν και, ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι προσπαθούν να καταλάβουν τι κάνει κάθε κοινωνική ομάδα να τσεκάρει.

Η θεία μου μου είπε ότι μοιάζω σαν να έπεσα σε ένα κουτί αντιμετώπισης π.Χ. πήρα το διάφραγμα μου τρυπημένο…

baby boomer

Λοιπόν, τι είναι baby boomer;

Ένα baby boomer , το οποίο συχνά συντομεύεται σε «boomer», είναι κάτι που γεννήθηκε γύρω στο 1946-1964 , όταν συνέβη το baby boom μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο. Το «baby boom» αναφέρεται σε μια σημαντική αύξηση των ποσοστών γεννήσεων , η οποία συνέβη αμέσως μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Υπήρχαν πολλοί παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση των ποσοστών γεννήσεων στη Δύση, αλλά τα στρατεύματα που επέστρεψαν στο σπίτι από τον πόλεμο και η οικονομική αισιοδοξία ήταν και οι δύο πολύ ψηλά στη λίστα. Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, γεννήθηκαν 76 εκατομμύρια μωρά.

Ως η πιο μακροχρόνια γενιά, οι boomers έχουν βιώσει πολλά σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αλλά καθορίζονται ως επί το πλείστον από την αισιοδοξία και το κίνημα των χίπηδων των ΗΠΑ μετά τον Β ‘Παγκόσμιο Πόλεμο .

Παρόλο που οι boomers συνδέονται με την αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960, ένα καλό μέρος της γενιάς στράφηκε προς τους μέτριους-συντηρητικούς τρόπους ζωής – οι πρώτοι boomers θεωρούνται γενικά πιο φιλελεύθεροι από τους μετέπειτα ομολόγους τους. Επί του παρόντος, οι boomers είναι οπουδήποτε ηλικίας από 57-75 ετών και συνήθως είναι γονείς σε όψιμους Gen Xers και Millenials.

Ιστορία
Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του όρου ήταν σε ένα άρθρο του Daily Press από το 1963. Στο άρθρο, η Leslie J. Nason περιγράφει πώς οι αριθμοί εγγραφής στο κολέγιο έφτασαν, επειδή οι παλαιότεροι boomers έφτασαν τελικά στην ενηλικίωση. Παρόλο που ήταν το 1963, το Oxford English Dictionary πιστώνει τη σύγχρονη έννοια σε ένα άρθρο του 1970 στην The Washington Post.

Τα baby boomers γεννήθηκαν από γονείς που αισθάνθηκαν ελπιδοφόροι για το μέλλον – και δικαίως, καθώς το τέλος της Μεγάλης Ύφεσης και του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου σήμαινε ότι η ομαλότητα ήταν στον ορίζοντα.

Το προάστιο έγινε το πρότυπο για το ένα τρίτο του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών, το οποίο ώθησε πολλές γυναίκες από το εργατικό δυναμικό και επέστρεψε σε ρόλους συζύγου / μητέρας. Αυτός ο τρόπος ζωής προκάλεσε συνεπώς την αναγέννηση του φεμινιστικού κινήματος στη δεκαετία του 1960 αφού άφησε πολλές γυναίκες να αισθάνονται ανεκπλήρωτες.

Μερικά από τα καθοριστικά γεγονότα της ζωής για τους πρώτους boomers περιλαμβάνουν Beatlemania, Woodstock, τον πόλεμο του Βιετνάμ και την προσγείωση του φεγγαριού Apollo 11. Αντίθετα, οι καθυστερημένοι boomers ήρθαν σε ηλικία κατά τη διάρκεια γεγονότων όπως το σκάνδαλο Watergate, η ύφεση, η κρίση του πετρελαίου και η κρίση ομήρων του Ιράν.

Πού βρισκόμαστε τώρα

Επί του παρόντος, οι boomers είναι στα τέλη της δεκαετίας του ’50 έως τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Παρόλο που το meme «OK, Boomer» προκάλεσε πολλές διαμάχες από τότε που έπληξε το Διαδίκτυο το 2019, έχει επίσης θέσει πολλές απαραίτητες συζητήσεις σχετικά με τον ηλικιακό και το γενικό χάσμα

Τον Ιανουάριο του 2020, ο αρχηγός του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Ρόμπερτς άκουσε μια υπόθεση σχετικά με τον ηλικιωμό όταν ρώτησε «Είναι εντάξει, Boomer» ηλικιωμένο; Αν και ανέφερε ότι ο ίδιος ο όρος δεν ήταν, υπαινίχθηκε το γενικό κοινωνικό ζήτημα της μεροληψίας βάσει ηλικίας.

Η αλήθεια είναι ότι κάθε γενιά αποτελείται από διαφορετικά άτομα από κάθε είδους υπόβαθρα και δεν έχει νόημα να συγκεντρώνουμε όλους σε μια ομάδα. Για να το θέσουμε σε προοπτική, οι πρώτοι boomers ήταν ήδη νεαροί ενήλικες όταν γεννήθηκαν οι όψιμοι boomers. Ομοίως, οι παλαιότερες χιλιετίες είναι σχεδόν σαράντα, ενώ οι νεότερες χιλιετίες είναι στις αρχές της δεκαετίας του ’20.

Όταν η Chlöe Swarbrick, μέλος του Κοινοβουλίου της Νέας Ζηλανδίας, διέκοψε, απάντησε “OK, boomer”

Βασικά στοιχεία

Στη δυτική κουλτούρα, οι πιο επιδραστικοί άνθρωποι στους boomers ήταν αυτοί που γεννήθηκαν λίγο πριν από τη γενιά – Bob Dylan, The Beatles , Jack Kerouac και Betty Friedan για να αναφέρουμε μερικά.

Αυτά τα ονόματα κυριάρχησαν στον πολιτισμό της δεκαετίας του 1960 και του 1970, επηρεάζοντας τους νέους να είναι πιο ατομικιστές από τη γενιά των γονιών τους και να σπάσουν από τους κοινωνικούς κανόνες του χθες.

Πώς ξεπερνάμε το χάσμα των γενεών μας;

Σταματήστε να αγοράζετε στερεότυπα . Σε κανέναν δεν αρέσει να μπαίνει μέσα, ειδικά όταν το κουτί βασίζεται στην ηλικία. Κάθε γενιά έρχεται με το μερίδιο των ευλογιών και των δυσκολιών της, οπότε είναι αδύνατο να συνοψίσουμε με ακρίβεια την ιστορία όλων με λίγες γρήγορες προτάσεις.

Ανοίξτε τον διάλογό σας. Οι άνθρωποι είναι άβολα με τέτοιου είδους συζητήσεις επειδή αναγκάζουν τον καθένα να αντιμετωπίσει τον ηλικιακό και προκατειλημμό τους.

Η ειλικρινή και ειλικρινή συζήτηση σχετικά με αυτές τις προκαταλήψεις και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν την αντίληψή σας για άλλες ηλικιακές ομάδες είναι ζωτικής σημασίας για να αποκτήσετε μια βαθύτερη κατανόηση του εαυτού σας και του άλλου. Δεν βλάπτει ποτέ να επεκτείνει την άποψή σας!

Μην ντρέπεσαι τους ανθρώπους. Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο, αλλά τα γενικά κενά μπορούν να προκαλέσουν τα χειρότερα στους ανθρώπους.

Για να είμαστε σαφείς, αυτό είναι περισσότερο το γεγονός ότι οι boomers αντιμετωπίζουν προβλήματα με την τεχνολογία ή ότι ο Gen Zers δεν διδάσκεται καταστρεπτικός στο σχολείο και όχι για τις «απόψεις» των ανθρώπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *