Κλέαρχος Μαρουσάκης: Αλλάζει ο καιρός στην Ελλάδα – «Έρχεται χειμώνας το Σαββατοκύριακο» -ΒΙΝΤΕΟ

ΜΑΝΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Ο καιρός στην Ελλάδα αναμένεται να υποστεί αισθητές αλλαγές το επερχόμενο Σαββατοκύριακο, με συνθήκες που θα θυμίζουν τον χειμώνα. Ο γνωστός μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης παρέχει λεπτομερείς προβλέψεις για τον καιρό που αναμένεται.

Κατ’ αρχάς, ο υδράργυρος θα εμφανίσει μια κατακόρυφη πτώση. Αυτό σημαίνει ότι το Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσει με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα το ξημέρωμα της Κυριακής.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νοτιότερα μέρη της χώρας θα κυμανθεί μεταξύ 16 και 18 βαθμών.

Επιπλέον, θα επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες, που αναμένεται να φέρουν παγωμένο αέρα και να συμβάλλουν στην αισθητή μείωση της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, αναμένεται ένα σύντομο πέρασμα βροχών το Σάββατο, με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε περιοχές του Αιγαίου και της ηπειρωτικής χώρας. Οι καταιγίδες θα είναι πιο πιθανές στις περιοχές που βρέχονται από τον βοριά. Ωστόσο, την Κυριακή τα φαινόμενα αναμένεται να υποχωρήσουν σε περισσότερες περιοχές.

Πιο αναλυτικά ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει για τον καιρό

«1. Ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Στους χάρτες 3 και 4 απεικονίζονται οι θερμοκρασίες το ξημέρωμα της Κυριακής αλλά και το μεσημέρι. Βλέπουμε ότι η Κυριακή θα ξημερώσει με πολύ κρύο σε όλη σχεδόν τη χώρα, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στα κεντρικά και βόρεια η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσεις τους 14 με 16 βαθμούς, νοτιότερα τους 16 με 18.

2. Μετά από πάρα πολύ καιρό θα επικρατήσουν θυελλώδεις – παγεροί βοριάδες όπως φαίνεται και στον χάρτη 5.

3. Σύντομο πέρασμα βροχών θα δεχτούν αρκετές περιοχές το Σάββατο όπως φαίνεται και στον τελευταίο χάρτη μας με τα φαινόμενα να είναι εντονότερα σε περιοχές του Αιγαίου αλλά και της ηπειρωτικής χώρας που βρέχονται από αυτό οπότε θα συναντήσουμε και καταιγίδες. Την Κυριακή πάντως τα φαινόμενα θα έχουν υποχωρήσει σχεδόν παντού».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *