Κηφισός: Μέτρα για την αποσυμφόρησή του – Πώς θα μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της Τροχαίας

NEWSROOM

Δύο μέτρα, τα οποία θα έχουν ως στόχο την άμεση αποσυμφόρηση της Λεωφόρου Κηφισού με στόχο να μειωθεί ο χρόνος απόκρισης της τροχαίας σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης κάποιου οχήματος, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα μεγάλες καθυστερήσεις και περισσότερη κίνηση, θέτει άμεσα σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

Περισσότεροι τροχονόμοι στους δρόμους

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν επί μονίμου βάσεως στη Λεωφόρο Κηφισού δύο γερανοφόρα της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων οχημάτων, ενώ θα ανεβοκατεβαίνουν τη Λεωφόρο και μοτοσικλετιστές για να υπάρχει καλύτερη και πιο έγκαιρη ενημέρωση και πληροφόρηση.

Αναλυτικά τα μέτραΑπό σήμερα (Δευτέρα,2/10) θα εγκατασταθούν μόνιμα σε δύο σημεία επί της λεωφόρου Κηφισού γερανοφόρα της τροχαίας για να παρεμβαίνουν άμεσα σε περιστατικά ακινητοποιήσεων από βλάβες ή από ατυχήματα με υλικές ζημιές και να απομακρύνουν στην άκρη τα οχήματα.Οι μοτοσυκλετιστές της τροχαίας θα ανεβοκατεβαίνουν τον Κηφισό για έγκαιρη πληροφόρηση και παρεμβάσεις όπου απαιτείται.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στην ΕΡΤ: «Αυτό που γίνεται στον Κηφισό είναι ένα ακόμη βήμα σε αυτό που έχουμε επεξεργαστεί και υλοποιούμε σταδιακά εδώ και αρκετό καιρό για τον περιορισμό της κίνησης στην Αθήνα. Η συμφόρηση δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά είναι θέμα συγκοινωνιακό».

«Θα είμαστε συνεχώς στο πεδίο, ενισχύουμε την Τροχαία, ενισχύουμε τις δυνάμεις για να συμβάλουμε με μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις όπου χρειάζεται και όπου απαιτείται, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, για να περιορίσουμε όπου είναι δυνατόν, την ταλαιπωρία που υφίστανται οι συμπολίτες μας εξαιτίας του πολύ μεγάλου όγκου αυτοκινήτων που κινείται και στον Κηφισό και στο κέντρο της Αθήνας και αλλού», συμπλήρωσε.

«Έχουμε ξεκινήσει μια ολόκληρη εκστρατεία ενάντια στο διπλοπαρκάρισμα» προσέθεσε και σημείωσε πως αναμένεται ενίσχυση της τροχαίας και πλέον «στους δρόμους θα βλέπουμε περισσότερους τροχονόμους».

via

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *