Στελέχη της Hellenic Train διώκονται για την τραγωδία των Τεμπών

NEWSROOM

Διώξεις σε βάρος δύο στελεχών της Hellenic Train για την τραγωδία των Τεμπών

Δύο στελέχη της εταιρείας Hellenic Train καλούνται να δώσουν εξηγήσεις στη δικαιοσύνη σχετικά με την τραγωδία που σημειώθηκε στις Τέμπες τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υπάλληλοι της εταιρείας κατηγορούνται για αμέλεια και παράβαση των κανόνων ασφαλείας.

Η τραγωδία σημειώθηκε όταν το τρένο εκτροχιάστηκε και ανετράπη στην περιοχή των Τεμπών, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 3 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες ακόμα. Η εξέταση που ακολούθησε έδειξε ότι η αιτία του δυστυχήματος ήταν η έλλειψη συντήρησης στα εργοστάσια και των τρενοδρόμων, καθώς και η μη τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών ασφαλείας από τα εν λόγω στελέχη.

Οι κατηγορούμενοι αρνούνται κάθε ευθύνη για το συμβάν, δηλώνοντας ότι εκτελούσαν απλά τα καθήκοντά τους και ότι η ευθύνη για την ασφάλεια των τρένων ανήκει στη διοίκηση της εταιρείας.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κοινή γνώμη και έχει θέσει υπό αμφισβήτηση τα πρότυπα ασφαλείας που ακολουθούνται στην ελληνική σιδηροδρομική εταιρεία. Αναμένεται η διεξαγωγή δικαστικής διαδικασίας για τον καθορισμό των ευθυνών και των ποινών που θα επιβληθούν.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article