Φλώρινα σε λευκό πέπλο: Η μαγεία της πρώτης χιονόπτωσης στην χώρα μας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Τα πρώτα χιόνια της χρονιάς έχουν καλύψει τη Δυτική Μακεδονία, μεταμορφώνοντας τα χωριά Νυμφαίο και Ποσειδέρι Φλώρινας σε ένα λευκό παραμύθι. Οι κάτοικοι των χωριών ξύπνησαν το πρωί του Σαββάτου, 18 Νοεμβρίου, για να αντικρίσουν ένα ειδυλλιακό χειμωνιάτικο τοπίο, καθώς τα σπίτια, οι δρόμοι και οι πλατείες είχαν σκεπαστεί πλήρως από το χιόνι.

Οι μετεωρολόγοι είχαν ενημερώσει εκ των προτέρων για την αλλαγή του καιρού το συγκεκριμένο Σαββατοκύριακο, προβλέποντας την πτώση χιονιού στην περιοχή. Η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώθηκε, καθώς τα χιόνια έπεσαν πυκνά, συνθέτοντας ένα πανέμορφο και ταυτόχρονα παγωμένο τοπίο.

Φωτογραφίες από το oladeka.com αποτυπώνουν τη μαγεία του χειμώνα στη Φλώρινα, καθώς το λευκό του χιονιού αντικατοπτρίζει την ηρεμία και την ομορφιά της φύσης.

Το χιόνι καλύπτει τους δρόμους και τις πλατείες, ενώ οι οροφές των σπιτιών φαίνονται σαν να έχουν σκεπαστεί από ένα λευκό πέπλο, δημιουργώντας ένα ονειρικό σκηνικό. Αυτή η πρώτη χιονόπτωση αναμένεται να είναι η αρχή ενός αυστηρού, αλλά μαγευτικού χειμώνα στην περιοχή.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *