Επίθεση στον Δήμαρχο Λαμίας – Τι καταγγέλλει ο ίδιος

NEWSROOM

Τα ξημερώματα της Τρίτης, η πόλη της Λαμίας συγκλονίστηκε από μια βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου της, κ. Θύμιου Καραΐσκου. Άγνωστοι δράστες στήθηκαν σε ενέδρα καθώς εκείνος επέστρεφε από ένα τηλεοπτικό προεκλογικό πάνελ. Η επίθεση έγινε στο αυτοκίνητο με τους δράστες να σπάνε τα τζάμια του αυτοκινήτου του και το παρμπρίζ από την πλευρά του συνοδηγού.

Ο κ. Καραΐσκος κατάφερε να αναπτύξει ταχύτητα και να ξεφύγει από τους επιτιθέμενους, αλλά η επίθεση αυτή όπως φαίνεται δεν είναι μόνο ένα απλό επεισόδιο. Είναι η κορύφωση μιας ακούσιας σειράς απειλών και επιθέσεων που αντιμετωπίζει εδώ και καιρό ο Δήμαρχος της Λαμίας.

Κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εκπομπής στο ΣΤΑΡ Κεντρικής Ελλάδας, ο κ. Καραΐσκος είχε καταγγείλει απειλές για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογένειάς του. Είχε αναφέρει ότι η οικογένειά του ζει έναν εφιάλτη, με απειλές και ύβρεις που είχαν κατατεθεί με μηνυτήρια αναφορά. Οι απειλές αυτές είχαν φέρει τον δήμαρχο σε εξαιρετική άσχημη κατάσταση, αφού είχαν καταντήσει ανυπόφορες για αυτόν και την οικογένειά του.

Σίγουρα αυτό το νέο περιστατικό αναγκάζει όλους μας να αναρωτηθούμε για την κατάσταση της πολιτικής στη χώρα μας, αλλά πολύ περισσότερο και της αστυνόμευσης, η οποία συνεχίζει να είναι απούσα εδώ και χρόνια απο την Ελλάδα.

Η βία και οι απειλές δεν θα πρέπει ποτέ να γίνονται αποδεκτές στη δημοκρατία μας. Ο δημόσιος λόγος και η αντιπαραθέσεις πρέπει να διατηρούνται σε ψηλό επίπεδο και να βασίζονται στον σεβασμό προς την διαφορετικότητα των απόψεων.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν υποχρέωση να εξιχνιάσουν την υπόθεση και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι ενέργειες αυτές είναι απαραίτητες για τη διατήρηση του κράτους δικαίου και της ειρήνης στην κοινωνία μας.

Δείτε φωτογραφίες απο την επίθεση που δέχτηκε ο Δήμαρχος Λαμίας, Θύμιος Καραϊσκος

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article