Απαγορευτικό απόπλου σε λιμάνια της χώρας λόγω ισχυρών νότιων ανέμων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πλήττουν τη χώρα έχουν οδηγήσει σε εκδόσεις απαγορευτικών απόπλου για πλοία σε διάφορα λιμάνια, επηρεάζοντας σημαντικά τη θαλάσσια κυκλοφορία και τα δρομολόγια.

Συγκεκριμένα, στο Αιγαίο οι άνεμοι φτάνουν τα 9 μποφόρ, προκαλώντας αναταραχή και καθιστώντας την πλεύση επικίνδυνη για τα πληρώματα και τους επιβάτες.

Ενώ ο Πειραιάς, κύριος ναυτιλιακός κόμβος της χώρας, διατηρεί τα δρομολόγια των πλοίων του, ορισμένα ταχύπλοα, όπως το Champion Jet, δεν έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν τα προγραμματισμένα τους ταξίδια.

Το φαινόμενο αυτό έχει προκαλέσει προβλήματα στις θαλάσσιες μεταφορές, ειδικά για τις περιοχές που εξυπηρετούνται από υδροπτέρυγα και συμβατικά πλοία στον Αργοσαρωνικό.

Πιο συγκεκριμένα, τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου έχουν εκδώσει απαγορευτικό απόπλου, ενώ η πορθμειακή γραμμή Ρίου-Αντιρρίου παραμένει κλειστή λόγω των δυσμενών συνθηκών.

Οι συνέπειες των νότιων ανέμων επεκτείνονται και στη Βόρεια Ελλάδα, με τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη, Καβάλα προς Πρίνο και Κεραμωτή προς Θάσο να μην πραγματοποιούνται.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article
Leave a comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *