Συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης ζημιών στην Λάρισα

NEWSROOM

Οι αρμόδιοι φορείς της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των δήμων του νομού συνεργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες.

Μια από τις πρώτες εξελίξεις είναι η απεμπλοκή της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης, η οποία είχε κλείσει λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Πηνειού. Η Ελληνική Αστυνομία συνεργάστηκε με τους αρμόδιους φορείς για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία σε αυτήν την περιοχή.

Ωστόσο, ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, με αποτέλεσμα να ανασταλούν τα δρομολόγια από την Αθήνα προς τη Θεσσαλονίκη. Το Αστεροσκοπείο Αθηνών προειδοποιεί ότι η μακροχρόνια στάση των νερών μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη λοιμωδών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του ιού του Δυτικού Νείλου, στη Θεσσαλία. Επιπλέον, υπάρχει ανησυχία για τα νεκρά ζώα που παραμένουν στην περιοχή παρά τις προσπάθειες για την απομάκρυνσή τους.

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην περιοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η Περιφέρεια συνεχίζει να συγκεντρώνει βοήθεια από φορείς, επιχειρήσεις και πολίτες, η οποία αποστέλλεται στις πληγείσες περιοχές.

Τέλος, οι μηχανικοί του υπουργείου Υποδομών και ειδικότερα της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών θα βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Λαρισαίων για να προσφέρουν βοήθεια.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article