ΣτΕ: Συνταγματική η μοριοδότηση μαθητών που κάνουν πρωταθλητισμό

NEWSROOM

Συνταγματική με απόφαση ΣτΕ η μοριοδότηση των μαθητών που κάνουν πρωταθλητισμό

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η πριμοδότηση των διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι συνταγματική και σύμφωνα με πνεύμα της εκπαίδευσης, γεγονός που σημαίνει ότι οι μαθητές που κάνουν πρωταθλητισμό εξακολουθούν να λαμβάνουν μοριοδότηση για το πέρασμά τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΑΕΙ).

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 1537/2023 απόφασή της έκρινε ότι η πριμοδότηση των διακριθέντων αθλητών για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ, «δεν αντίκειται στις συνταγματικές αρχές της ισότητας (άρθρο 4 παρ. 1 Σ), της αξιοκρατίας και της σταδιοδρομίας εκάστου κατά λόγο της προσωπικής του αξίας (άρθρο 5 παρ. 1 Σ), καθώς και της ορθολογικής οργανώσεως της παρεχόμενης εκπαιδεύσεως (άρθρο 16 Σ), σε συνδυασμό και με τη συνταγματική αρχή της αναλογικότητας μέτρου/σκοπού».

Το δικαστήριο καταπιάστηκε με περίπτωση τελειόφοιτου του Λυκείου που έδωσε εισαγωγικές εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 με το νέο σύστημα του νόμου 4186/2013 για την εισαγωγή του στις Ιατρικές Σχολές της χώρας.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter
  • Share This Article