Σεισμός τώρα: 4,8 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας

ΜΑΡΙΛΕΝΝΑ ΒΑΜΒΑΚΙΔΗ

Ισχυρός σεισμός 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν σήμερα το πρωί (29/8) τα παράλια της Τουρκίας και συγκεκριμένα την πόλη του Ικόνιου.

Ο σεισμός 4,8 ρίχτερ που σημειώθηκε σήμερα το πρωί της Τρίτης έγινε, σε μια περιοχή που δεν θεωρείται ότι είναι σεισμογενής και δεν δίνει μεγάλα νούμερα στη κλίματα των Ρίχτερ.

Σεισμός Τουρκία – Σε μικρό εστιακό βάθος

O σεισμός καταγράφηκε το πρωί της Τρίτης 29 Αυγούστου 2023, στις 7:58 π.μ. τοπική ώρα, σε πολύ μικρό εστιακό βάθος (6,6 χλμ. κάτω από την επιφάνεια).

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός έγινε αισθητός από πολλούς ανθρώπους στην περιοχή του επίκεντρου. Στη γειτονική χώρα επικρατεί ανησυχία μετά τους καταστροφικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί πληροφορίες για μεγάλες ζημιές στην πόλη του Ικονίου.

Αναμένονται μετασεισμοί αναφέρουν οι ειδικοί

Οι σεισμολόγοι εξετάζουν το φαινόμενο, αφού το Ικόνιο δεν έχει δώσει δείγματα που να μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Μιλώντας στο CNN TÜRK, ο ειδικός σεισμών καθηγητής Dr. Şükrü Ersoy είπε:

«Κατά καιρούς γίνονται σεισμοί εδώ, ακόμα κι αν είναι μεμονωμένοι, νομίζω ότι η διαφορά μεταξύ αυτών των σεισμών και άλλων σεισμών είναι οι ηφαιστειακές κινήσεις. Όταν το δεις, δεν υπάρχει σφάλμα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο σεισμό, δεν μπορούμε να πούμε ότι αυτός ο σεισμός είναι προάγγελος ενός μεγαλύτερου σεισμού. Μερικοί μικροί μετασεισμοί μπορούν να φτάσουν το μέγιστο 4,0 της κλίμακας Ρίχτερ και θα υπάρξουν μερικοί ακόμη μετασεισμοί».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article