Πλημμύρες: Κλειστά τα σχολεία στην Θεσσαλία έως τις 22 Σεπτεμβρίου

NEWSROOM

Το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε την απόφαση του για τα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, όλα τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης στη Θεσσαλία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου, και αυτό οφείλεται στις πλημμύρες που πλήττουν την περιοχή.

Συνεχίζουμε να στεκόμαστε στο πλευρό της εκπαίδευσης

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν αυτά τα πρωτοφανή πλημμυρικά φαινόμενα, οι αρμόδιες αρχές, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, ανταποκρίθηκαν γρήγορα στα προβλήματα που αφορούν τα σχολεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι φορείς συνεργάστηκαν στενά για να διασφαλίσουν την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία και αποφάσισαν τη μη διεξαγωγή μαθημάτων από τις 18 Σεπτεμβρίου έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2023.

Αναπλήρωση μαθημάτων και υποστήριξη

Το ΥΠΑΙΘΑ δεσμεύεται ότι θα παράσχει ειδική μέριμνα για την αναπλήρωση των μαθημάτων που θα χαθούν λόγω της αναστολής των μαθημάτων. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι μαθητές θα μπορέσουν να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και να συνεχίσουν τις σπουδές τους με απρόσκοπτο τρόπο.

Στήριξη στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Τέλος, το ΥΠΑΙΘΑ δεσμεύεται να εργαστεί εντατικά για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή βιώσιμων και αποτελεσματικών λύσεων. Σκοπός είναι να παράσχει υποστήριξη και στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, ενισχύοντας την εκπαίδευση στην περιοχή.

Η απόφαση για τα κλειστά σχολεία στη Θεσσαλία αναδεικνύει τη σημασία της ασφάλειας και της στήριξης της εκπαίδευσης σε κρίσιμες στιγμές.

Το ΥΠΑΙΘΑ και η περιφέρεια Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να διασφαλίσουν ότι η εκπαίδευση θα συνεχίσει να είναι προτεραιότητα, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article