Οι κάτοικοι στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα παλεύουν με λάσπη και χρόνο

NEWSROOM

Ο γεωργικός τομέας του θεσσαλικού κάμπου βιώνει μια κρίσιμη περίοδο μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της παραγωγής λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή αυτή ανέρχεται στο 100%, με αποτέλεσμα να ανατραπούν τα σχέδια των γεωργών και να μηδενιστεί το φετινό τους εισόδημα. Επιπλέον, αυτή η καταστροφή ασκεί πιέσεις στις τιμές των τροφίμων, καθώς η προσφορά μειώνεται δραματικά.

Οι κάτοικοι των χωριών των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας και Τρικάλων βρίσκονται σε μια καθημερινότητα γεμάτη δυσκολίες, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν την πλημμύρα και τη λάσπη. Καθημερινά, παλεύουν με τον χρόνο για να μπουν στα σπίτια τους και να επαναφέρουν την καθημερινότητά τους. Η καταστροφή επλήγη και τους επαγγελματίες της περιοχής καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί ζημιές.

Ωστόσο, η κοινότητα αποδεικνύει την αλληλεγγύη της με τη συγκέντρωση βοήθειας από προσφορές φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. Η παράδοση της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης στην κυκλοφορία θα διευκολύνει τη μεταφορά βοηθειών από άλλες περιοχές της χώρας, ενώ γίνονται προσπάθειες για τη σίτιση των ζώων στις κτηνοτροφικές μονάδες που δεν υπέστησαν ζημιές, παρά την καταστροφή των αποθηκευμένων ζωοτροφών.

Η καταστροφή από την κακοκαιρία Daniel αφήνει πίσω της μια δύσκολη κατάσταση για την παραγωγή και την οικονομία της περιοχής. Οι πληγέντες πρέπει να αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις για να επαναφέρουν την καθημερινή τους ζωή, ενώ η κοινότητα πρέπει να στηρίξει και να βοηθήσει τους πληγέντες σε αυτή τη δύσκολη περίοδο. Είναι σημαντικό να αποδείξουμε ξανά τη δύναμη και την αλληλεγγύη μας, προκειμένου να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση και να αναστήσουμε την παραγωγή και την οικονομία της περιοχής.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article