Νίκος Μουτσινάς: Το δίλημμα της παρουσίας του στο τριήμερο Εθνικό Πένθος – Τι τον διακατέχει την στιγμή που βρίσκεται εδώ;

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Ένα τριήμερο Εθνικό Πένθος έχει κηρυχθεί από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Ιωάννη Σαρμά λόγω του φοβερού ναυαγίου που έλαβε χώρα ανοικτά της Πύλου.

Οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιοποιηθεί αποδεικνύουν ότι το σκάφος ήταν γεμάτο ασφυκτικά (όπως αναφέρουν μάρτυρες προσφύγων, επέβαιναν 750 άνθρωποι) και, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, έγινε μετατόπιση βάρους που οδήγησε στο βυθισμό του.

Ο Νίκος Μουτσινάς βρέθηκε κανονικά στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής «Καλό μεσημεράκι» του ΣΚΑΪ την περασμένη Πέμπτη (15/06) και κατά την έναρξη της εκπομπής τοποθετήθηκε σχετικά με την έννοια του Εθνικού Πένθους.

Αρχικά, ο παρουσιαστής αναφέρθηκε στο τραγικό ναυάγιο και τις πολλές ψυχές που έχασαν τη ζωή τους, και ύστερα αναρωτήθηκε γιατί, αφού κηρύχθηκε τριήμερο Εθνικό Πένθος, εκείνος βρίσκεται στο στούντιο για να διασκεδάσει το τηλεοπτικό κοινό. «Δεν καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, ο Νίκος Μουτσινάς ανέφερε: «Ακούστε τώρα, ήρθαμε. Ήρθαμε; Δεν ήταν επιλογή μας, αλλά ήρθαμε και τώρα θα πρέπει να κάνουμε μια εκπομπή. Αυτές οι τελευταίες δέκα ημέρες να βγούνε από το κ…ο. Θυμάστε τι ωραία που ξεκινήσαμε αυτήν την εκπομπή; Μετά έσκασε η κορόνα μαύρα κι άραχνα, μετά η Πισπιρίγκου, μετά ο πόλεμος ο οποίος ακόμα συμβαίνει αλλά τώρα έφυγε το εφέ, τελειώσανε. Πεθαίνει κόσμος γενικά, αλλά δεν μας ενδιαφέρει και προχωράμε κανονικά την ζωή μας. Τώρα αυτό το αδιανόητο πράγμα. Να καταλάβουμε λίγο το πόσο “τυχεροί” είμαστε, που δεν μας αναγκάζει κάτι να φύγουμε από το σπίτι μας και να βρεθούμε από τον πάτο της θάλασσας μέχρι σε άλλη χώρα».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο παρουσιαστής του ΣΚΑΪ είπε: «Έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος. Τι σημαίνει όμως αυτό; Γιατί είμαι εγώ εδώ αν είναι τριήμερο πένθος; Γιατί είναι οι εκπομπές κανονικά; Μόνο κάποιες συναυλίες δεν θα γίνουν. Τι είναι το τριήμερο; Τι με νοιάζει η δημόσια υπηρεσία για να κάνει πένθος; Δεν το καταλαβαίνω ποιος είναι ο σκοπός του πένθους. Πενθείτε αυτήν την στιγμή; Γιατί εγώ δεν πενθώ, είμαι εδώ και σε λίγο θα χορεύω. Άρα, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε το ντιμπέιτ».

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article