Connect with us

Published

on

Τα σεξουαλικά όνειρα είναι ως επί το πλείστον απολαυστικά. Όταν όμως περιλαμβάνουν οικείους σας ανθρώπους σε «ρόλο» που δεν τους είχατε φανταστεί, τότε μετατρέπονται σε.. άβολα. Το να ονειρεύεσαι ότι κάνεις σεξ με έναν ξένο αν μη τι άλλο σε απαλλάσσει από το να κοιτάξεις «περίεργα» τον συνάδελφό σου στο γραφείο το πρωί..

Advertisement

Το όνειρό σας να κάνετε σεξ με έναν άγνωστο μπορεί να «μιλήσει» για δικά σας ζητήματα χωρίς την απόσπαση της προσοχής που μπορεί να προκαλέσει η παρουσία κάποιου γνωστού σας ανθρώπου.

Ερμηνείες του ονείρου

Σεξουαλική Ενέργεια

Advertisement

Μερικές φορές ένα όνειρο που αφορά το σεξ υποδηλώνει πολύ απλά πως θέλουμε να κάνουμε σεξ. Το όνειρό σας να κάνετε έρωτα με έναν ξένο μπορεί να συμβολίζει ότι βιώνετε σεξουαλική ενέργεια στη ζωή σας και αναζητάτε σεξουαλικό σύντροφο. Ευτυχώς, τα όνειρα είναι ένα «ασφαλές περιβάλλον», όπου μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα, ακόμη και να συνειδητοποιήσετε τι σας αρέσει και τι όχι σε έναν σύντροφο.

Το να ονειρεύεστε ότι κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο μπορεί να συμβολίζει ότι νιώθετε μοναξιά γενικά και ότι σας λείπει πέρα από το σεξ, η συντροφικότητα. Μπορεί  στην πραγματικότητα να έχετε ανάγκη συναισθηματικής ή πνευματικής οικειότητα και το όνειρό σας να προκύπτει ώστε να «καλύψει» το κενό ενός συντρόφου.

Advertisement

Ανία ή υπέρμετρη κοινωνικότητα

Το να κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο μπορεί να συμβολίζει ότι βαριέστε την παρούσα ζωή σας και τους ανθρώπους που σας περιβάλλουν. Ίσως χρειαστεί να αλλάξετε τη ρουτίνα σας και να επεκτείνετε τον κοινωνικό σας κύκλο για να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για νέες εμπειρίες. Η πλήξη σας μπορεί να αφορά μόνο τις σεξουαλικές σας ανάγκες ή και γενικότερα τον τρόπο ζωή σας. Ενδεχομένως χρειάζεστε άμεσα κάτι να σας διεγείρει πνευματικά.

Εναλλακτικά, ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσε να προκύψει σε μια περίοδο της ζωής σας κατά την οποία είστε πολύ κοινωνικοί. Μπορεί να γνωρίσατε πολλούς ανθρώπους τον τελευταίο καιρό και να έχετε την αίσθηση πως η εύρεση του κατάλληλου συντρόφου είναι εφικτή και άμεσα πραγματοποιήσιμη για εσάς.

Προσωπική ταύτιση

Ένας ξένος στο όνειρό σας μπορεί να συμβολίζει πως θέλετε.. να του μοιάσετε! Τα χαρακτηριστικά του άγνωστου αυτού προσώπου μπορεί να είναι στοιχεία που επιθυμείτε να έχει ο σύντροφός σας ή κι εσείς οι ίδιοι. Εάν πχ ονειρευτείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο που τυγχάνει να είναι καλλιτέχνης, αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει ότι ενδιαφέρεστε να αναπτύξετε τις δικές σας καλλιτεχνικές δεξιότητες. Ο ξένος στο όνειρό σας θα μπορούσε επίσης να αντιπροσωπεύει μια κρυφή πλευρά του εαυτού σας που το όνειρό σας σας δείχνει πως πρέπει να αναδείξετε περισσότερο.

Σημασία του ονείρου όταν δεν είμαστε σε σχέση

Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο όταν είστε ελεύθεροι, αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει ότι είστε έτοιμοι να επιδιώξετε τη σεξουαλική συντροφιά. Τα όνειρά σας μπορεί να ξέρουν πριν το συνειδητοποιήσει το μυαλό σας ότι είστε στη φάση του να  αφήσετε ένα άλλο άτομο να μπει στη ζωή σας.

Το να αναλογιστείτε την εμπειρία που είχατε στο όνειρό σας είναι μια καλή ευκαιρία να σας «γνωρίσετε» καλύτερα. Μέσα σε ένα τέτοιο όνειρο θα δείτε τι σας αρέσει και τι δεν σας αρέσει σε έναν σύντροφο. Εάν η σεξουαλική σας εμπειρία είναι μικρή, το όνειρό σας μπορεί ακόμη και να σας δώσει μια αίσθηση του τι ακριβώς σας ικανοποιεί κατά τη διάρκεια του σεξ.

Σημασία του ονείρου όταν είμαστε σε σχέση

Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο όταν είστε σε σχέση, αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θέλετε να αφήσετε τον τωρινό σας σύντροφο. Μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι πως η σχέση σας πρέπει να αναζωογονηθεί. Είναι δύσκολο να παραμείνετε «περιπετειώδης», ειδικά όταν είστε  σε μακροχρόνια σχέση. Το όνειρό σας σας δείχνει πως θα πρέπει να δοκιμάσετε καινούρια πράγματα με τον σύντροφό σας ώστε να είστε καλά μαζί.

Σας ενδιαφέρει:
Τα είδαμε ΟΛΑ! Η φωτογραφία της Κατερίνας Στικούδη ΧΩΡΙΣ ρούχα φέρνει τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!

Ωστόσο, εάν η συναισθηματική ατμόσφαιρα του ονείρου ήταν αρνητική, τότε εσείς και ο σύντροφός σας έχετε απομακρυνθεί τόσο σε σημείο που μπορεί να νιώθετε δυο ξένοι. Ίσως ο σύντροφός σας να περνάει μια περίοδο μεγάλης αλλαγής και να αισθάνεστε πως δεν τον αναγνωρίζετε πια. Μπορεί ακόμη και συνειδητά να συμφωνείτε ότι η αλλαγή που κάνει ο σύντροφός σας είναι αντικειμενικά καλή, αλλά, σε ένα βαθύτερο επίπεδο, μπορεί να αισθάνεστε παραγκωνισμένος-η. Με τα χρόνια οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες ως μέρος της προσωπικής μας ανάπτυξης. Σε αυτή τη διαδικασία, κάποιοι άνθρωποι τείνουν να γίνονται εσωστρεφής. Καλό είναι να μιλάτε με τον σύντροφό σας και να «ξανασυστήνεστε» με την πάροδο των χρόνων.

Όταν το όνειρο είναι άσχημο

Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο και συναινείτε σε αυτό, αλλά η εμπειρία αποδεικνύεται άβολη ή απογοητευτική, αυτό θα μπορούσε να συμβολίζει ότι έχετε άγχος για την ικανότητά σας να συνδεθείτε με τους ανθρώπους.

Ίσως είχατε κακές κοινωνικές εμπειρίες στο παρελθόν και διστάζετε να ξαναβάλετε τον εαυτό σας στην ίδια διαδικασία. Αφού το ονειρευτήκατε όμως, ένα μέρος  του εαυτού σας, θέλει να ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις του στον έρωτα.

Εναλλακτικά, μπορεί να προσπαθείτε πολύ σκληρά για να αποκτήσετε συντροφιά. Μπορεί να αισθάνεστε τόσο απελπιστικά μόνοι που να αφήνεστε στον οποιονδήποτε διασχίσει το δρόμο σας ακόμα κι αν δεν σας ταιριάζει. Ένα τέτοιο όνειρο θα μπορούσατε επομένως να το δείτε «συμβουλευτικά» και να σκεφτείτε τι πραγματικά χρειάζεστε σε έναν σύντροφο.

Αν το όνειρό σας ξεπερνά τα όρια και φτάνει σε βιασμό ή σεξουαλική επίθεση,  θα μπορούσε να συμβολίζει ότι νιώθετε ότι οι άνθρωποι γύρω σας δεν σέβονται τα όριά σας και η ενσυναίσθηση απουσιάζει από τον περίγυρό σας.

Σεξ με άτομο του ίδιου φύλου

Αν ονειρευτείτε ότι κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο που είναι του αντίθετου φύλου της προτίμησής σας, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο σεξουαλικός σας προσανατολισμός άλλαξε. Ένα όνειρο σαν αυτό είναι μάλλον περισσότερο μια πρόκληση για τα όρια γενικά. Είτε δηλώνετε πως «είμαι ένας στρέιτ άντρας που κάνει έρωτα μόνο με γυναίκες» είτε «είμαι ένας ομοφυλόφιλος άντρας που κάνει έρωτα μόνο με άντρες», έχετε ένα όριο που δεν ξεπερνάτε.

Το όνειρό σας να περάσετε αυτό το σεξουαλικό όριο θα μπορούσε να συμβολίζει ότι κάποιο άλλο σημαντικό όριο στη ζωή σας έχει ξεπεραστεί, είτε από εσάς είτε από κάποιον άλλο. Ακόμα κι αν αυτό το όριο  που έχει ξεπεραστεί δεν έχει καμία σχέση με το σεξ, σας ενοχλεί σε τέτοιο βαθμό που σας κάνει να αναρωτιέστε και να αμφισβητείτε πράγματα για τα οποία  νιώθατε σίγουροι στη ζωή σας.

Ένα όνειρο όπως αυτό συμβολίζει ότι δεν μπορείτε να είστε σίγουροι για τα πάντα στη ζωή και ότι μερικές φορές χρειάζεται να μάθετε να ζείτε με την αβεβαιότητα, χωρίς αυτή να σας φοβίζει.

Ένα όνειρο να κάνετε έρωτα με έναν άγνωστο είναι μια ευκαιρία για το υποσυνείδητό σας να «πλάσει» τον κατάλληλο σύντροφο για εσάς. Εναλλακτικά μπορεί να είναι μια ανάγκη ικανοποίησης ή βαθύτερα ένα «μάθημα» που έχει πολλά να σας διδάξει.

Advertisement

Ονομάζομαι Ρίτα Ζορμπά και είμαι αρχισυντάκτρια στο Newsblog.gr και ένα απο τα ιδρυτικά του μέλη. Είμαι δημοσιογράφος και απόφοιτη του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Γνωρίζω Αγγλικά και Γαλλικά ενώ στον ελεύθερο μου χρόνο ...ταλαιπωρώ τους υπόλοιπους! Μπορείτε να μου στείλετε email εδώ: rita@newsblog.gr

Αγγελική Ηλιάδη
MEDIA15 ώρες ago

Έτσι ξεκινούν τα εγκεφαλικά! Η Αγγελική Ηλιάδη στην πίστα με διάφανο φόρεμα και….ΚΟΛΑΣΗ

Έλενα Παπαρίζου
SHOWBIZ15 ώρες ago

Η Έλενα Παπαρίζου ΚΟΥΚΛΑΡΑ όπως είναι στην πραγματικότητα χωρίς κανένα ίχνος ρετούς

Big Brother Φραντζέσκα Μελά
MEDIA15 ώρες ago

Η ξανθιά Κύπρια καλλονή του Big Brother Φραντζέσκα Μελά στην παραλία ποζάροντας OΛOΓYMNH

Μαρία Κορινθίου
MEDIA15 ώρες ago

Σάλος με την Μαρία Κορινθίου! Φοράει μόνο το άρωμα της!

Youtube
VIRAL4 ημέρες ago

Δείτε το viral βίντεο 40αρας με το θεϊκό τσιφτετέλι που «γκρέμισε» το Youtube

Σοφιάννα Αβραμάκη
MEDIA4 ημέρες ago

Εσύ έχεις δει το viral βίντεο της Σοφιάννας Αβραμάκη όπου τα έχει πετάξει ΟΛΑ έξω; Αντέχεις να το δεις;

Ελευθερία Ελευθερίου
MEDIA4 ημέρες ago

Το Νο1 viral βίντεο με την Ελευθερία Ελευθερίου απο το Survivor που έχει αφήσει εποχή

Αν Χες
SHOWBIZ5 ημέρες ago

Δεν τα κατάφερε τελικά η ηθοποιός Αν Χες. Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 53 ετών

Τόνια Σωτηροπούλου
SHOWBIZ5 ημέρες ago

Αυτό δεν το έχετε ξαναδεί απο την Τόνια Σωτηροπούλου! Ποζάρει φορώντας μόνο ένα….κόσμημα και τίποτα άλλο

Κατερίνα Στικούδη
MEDIA5 ημέρες ago

Τα είδαμε ΟΛΑ! Η φωτογραφία της Κατερίνας Στικούδη ΧΩΡΙΣ ρούχα φέρνει τα ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ!

Advertisement

Trending