Καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι: Εκτακτο δελτίο καιρού

NEWSROOM

Ένα έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων είναι εν εξελίξει, καθώς η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για σποραδικές καταιγίδες, ιδίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα στα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Οι καταιγίδες αναμένεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρές κυρίως τις πρωινές ώρες.

Ειδικότερα, στην Πελοπόννησο, στο νότιο Ιόνιο και στη δυτική Κρήτη, προβλέπονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις και παροδικές βροχές σε διάφορες περιοχές. Οι άνεμοι, που ανέρχονται έως και 7 μποφόρ, αναμένεται να εξασθενήσουν βαθμιαία το βράδυ.

Τοπικά περιορισμένη ορατότητα αναμένεται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις βραδινές ώρες. Στην Αττική, λίγες νεφώσεις που αναμένεται να αυξηθούν με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι, όπως επίσης και στη Θεσσαλονίκη, όπου η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Σε γενικές γραμμές, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα με την περιοχή, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως από βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article