Κακοκαιρία και Επιδείνωση του Καιρού: Αναλυτική Πρόγνωση για τις Επόμενες Ημέρες

NEWSROOM

Έντονες βροχές και καταιγίδες αναμένονται να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας μας τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Ο καιρός φαίνεται να επιδεινώνεται, με την κακοκαιρία να επηρεάζει κυρίως τη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, τα δυτικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και την κεντρική Στερεά. Προσωρινά, επίσης, η κακοκαιρία ενδέχεται να επηρεάσει το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βόρεια Πελοπόννησο.

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν απο την κακοκαιρία

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Θεσσαλία θα είναι μία από τις περιοχές που θα πληγούν σκληρότερα από την κακοκαιρία. Συγκεκριμένα, οι περιοχές των νομών Καρδίτσας και Τρικάλων αναμένεται να επηρεαστούν με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής.

Εκτός από τη Θεσσαλία, η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει και άλλες περιοχές της χώρας, με προβλέψεις για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλά μέρη.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα. Το Πυροσβεστικό Σώμα επιχειρεί με 650 πυροσβέστες και 140 οχήματα, ενώ έχουν αποσταλεί επιπλέον δυνάμεις και εξοπλισμός από διάφορες περιοχές της χώρας. Επίσης, η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) έχει ενεργοποιηθεί με 1639 αστυνομικούς και 766 οχήματα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι επίσης σε ετοιμότητα, με δυνάμεις της Ζ’ Μοίρας Αεροπορίας, ειδικά οχήματα, και πολλούς πόρους. Επιπλέον, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, εργαζόμαστε για την αποκατάσταση των αναχωμάτων και τον καθαρισμό ποταμών, ρεμάτων και φρεατίων.

Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία

Συνολικά, οι προετοιμασίες είναι εκτεταμένες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις της κακοκαιρίας, και οι αρμόδιες αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία για τον συντονισμό των δράσεων.

Στη μεταξύ, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με τη συμμετοχή υψηλών αξιωματούχων και ειδικών σε μετεωρολογικά θέματα, προκειμένου να αναλυθούν τα επικαιροποιημένα επιστημονικά δεδομένα και να ληφθούν οι απαραίτητες προληπτικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε ότι από σήμερα έως και την Τετάρτη, θα παραμείνουν κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην περιφέρεια της Θεσσαλίας, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Πότε αναμένεται να κοπάσει η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενήσει σταδιακά την Πέμπτη, αλλά η επαγρύπνηση θα παραμένει υψηλή για πιθανές επιπτώσεις. Καλούμε όλους τους πολίτες να είναι έτοιμοί και προσεκτικοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου κακοκαιρίας και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών για τη δική τους ασφάλεια.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές ενημερώνουν συνεχώς το κοινό για τις εξελίξεις μέσω των επίσημων καναλιών ενημέρωσης, και ενθαρρύνουν όλους να παρακολουθούν τα μετεωρολογικά δελτία και να λαμβάνουν τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Η ασφάλεια των πολιτών είναι προτεραιότητα, και όλες οι προληπτικές ενέργειες λαμβάνονται για να διασφαλιστεί η αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες να παραμείνουν ενήμεροι και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τη δική τους και την ασφάλεια των γύρω τους. Η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινωθεί, αλλά με τη συνεργασία όλων μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που θέτει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article