Κακοκαιρία Daniel – Θεσσαλία: Στοιβάζουν σε καρότσες τα νεκρά ζώα για να τα μεταφέρουν

NEWSROOM

Κακοκαιρία Daniel: Tεράστιο πρόβλημα αποτελεί η περισυλλογή των νεκρών ζώων στη Θεσσαλία

Αμέτρητα ζώα βρήκαν τραγικό θάνατο μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel με αποτέλεσμα πλέον δρόμοι, χωράφια και στάνες στη Θεσσαλία να είναι γεμάτα νεκρά ζώα. Οι ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο είναι ανυπολόγιστες.

Κάτοικοι και Αρχές καλούνται να απομακρύνουν τα ζώα που βρίσκονται νεκρά στη Θεσσαλία, καθώς πλέον αποτελούν υγειονομική βόμβα για όσους μένουν στην περιοχή.

Με καρότσες και φορτηγά οι άνθρωποι στοιβάζουν τα νεκρά ζώα για να τα απομακρύνουν από τα λιμνάζοντα νερά και τις στάνες.

Τα λιγοστά ζώα που έμειναν ζωντανά κινδυνεύουν κι αυτά, καθώς παραμένουν δίπλα στα κουφάρια των νεκρών ζώων.

Σε μία στάνη στη Λάρισα βίντεο με drone δείχνει από ψηλά το μέγεθος της καταστροφής που άφησαν πίσω τους οι φονικές πλημμύρες.

Στο βίντεο της Golden Movies φαίνεται τα ζωντανά ζώα να παραμένουν αβοήθητα δίπλα στα νεκρά, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει πρόσβαση με αυτοκίνητο για να σωθούν ή για να απομακρυνθούν όσα πνίγηκαν.

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί η περισυλλογή των νεκρών ζώων. Μόνο στην περιοχή του Παλαμά εκτιμάται ότι είναι 5000 τα νεκρά ζώα. Θα πρέπει τουλάχιστον να συγκεντρωθούν και να καούν το συντομότερο, όπως λένε οι άνθρωποι, γιατί αποτελεί μία υγειονομική βόμβα.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter
  • Share This Article