Κακοκαιρία Daniel: Οι ειδικοί αναλύουν τις κατασκευές μετά τις πλημμύρες (video)

NEWSROOM

Ο καθηγητής αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτης Καρύδης, και η Δρ. Ελισσάβετ Φελώνη, επιστημονική συνεργάτιδα στο ΕΚΠΑ, συζήτησαν για τις επιπτώσεις των καταστροφικών πλημμύρων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία Daniel.

Ο κ. Καρύδης αναφέρθηκε στο νερό και την πληγείσα περιοχή, καθώς και στο εάν θα είναι ξανά κατοικήσιμη. Εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι η μόλυνση του νερού μπορεί να επηρεάσει τα κτίρια και τη δομή τους.

Επίσης, επεσήμανε ότι οι τοίχοι και οι τοιχοποιίες μπορεί να έχουν κενά που ευνοούν την εισροή της μόλυνσης. Τα προβλήματα ευστάθειας των κτιρίων αυξάνονται με τον πέρασμα του χρόνου και η υποσκαφή των θεμελίων αντιμετωπίζει προβλήματα ευστάθειας.

Η κ. Φελώνη επεσήμανε ότι πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα φυσικά φαινόμενα. Η κοινωνία μας πρέπει να είναι πιο ανθεκτική και να είμαστε προετοιμασμένοι για ανάλογες καιρικές συνθήκες.

Το ζήτημα της διαχείρισης του πλημμυρικού κινδύνου πρέπει να αναθεωρηθεί και να προσλάβουμε περισσότερους ερευνητές για τη συγκέντρωση αξιόπιστων δεδομένων.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

TAGGED:
Share This Article