Κακοκαιρία Daniel – Κανδαράκη: «Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να σταθεί δίπλα στους πλημμυροπαθείς»

NEWSROOM

Κακοκαιρία Daniel: Για την τραγωδία με τον θάνατο του Αντώνη, τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη από τον αστυνομικό αλλά και για τους πληγέντες των πλημμυρών μίλησε η κλινική ψυχολόγος και Δρ. ιατρικής Σχολής, Άννα Κανδαράκη.

Η κλινική ψυχολόγος και Δρ. ιατρικής Σχολής, Άννα Κανδαράκη, μιλώντας στην τηλεόραση του «MEGA» μίλησε για την τραγωδία με τον θάνατο του Αντώνη, τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη από τον αστυνομικό αλλά και για τους πληγέντες των πλημμυρών.

Τις τελευταίες μέρες η χώρα βιώνει πολλές τραγικές καταστάσεις, από τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη από το πλήρωμα του Blue Horizon μέχρι τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, οι οποίοι είδαν τους κόπους που έχτισαν μία ζωή να «βουλιάζουν» στα νερά.

Αναφερόμενη στη δολοφονία του Αντώνη και στα βίντεο με τις συνομιλίες μεταξύ του πληρώματος που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, και συγκεκριμένα για το ηχητικό ντοκουμέντο που αποκαλύπτει το κίνητρο πίσω από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου, και στο οποίο ακούγεται ο ύπαρχος να λέει «Νόμιζα ότι είναι μαύρος, Πακιστανός, γιατί καθόταν εκεί απ’ έξω και γύριζε γύρω – γύρω», είπε χαρακτηριστικά «Είναι από τα πιο σκληρά βίντεο».

«Δεν υπάρχει κέρδος, δεν υπάρχει δόλος δεν υπάρχει τίποτα. Απλά το κάνει επειδή έχει την εξουσία να αποφασίσει ποιος μπαίνει και ποιος όχι. Αυτό είναι το χειρότερο. Φανταστείτε να μην υπήρχε θάνατος. Δεν θα ήταν σημαντικό πως τον πετάει στη θάλασσα. Είναι πολύ σημαντικό ποιος άνθρωπος έχει εξουσία».

Κανδαράκη: «Η λύση δεν είναι μόνο να προστατευτούν οι γυναίκες»

Σε σχέση με τη γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη, όπου αστυνομικός έστησε καρτέρι θανάτου στην εν διαστάσει σύζυγό του και αφού βεβαιώθηκε πως τα παιδιά είχαν μπει στο σχολικό, ανέβηκε στο διαμέρισμα τους και με μια καραμπίνα αφαίρεσε εν ψυχρώ την ζωή της, η κ. Κανδαράκη είπε πως θα πρέπει να υπάρχει μεγάλη προσοχή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Υπάρχουν άνθρωποι που έρχονται σε εμένα και κρύβονται από την Υπηρεσία ώστε να μην τους πάρουν το όπλο. Χρειάζεται προσοχή. Όταν λοιπόν, πει “θα σε σκοτώσω” ή ‘’θα αυτοκτονήσω’’ δεν μπορούμε να το κουκουλώσουμε και να πούμε δεν το εννοεί. Υπάρχει από πριν μια προειδοποίηση. Μπορεί να μην είναι σωματική βία αλλά λεκτική. Η λύση δεν είναι μόνο να προστατευτούν οι γυναίκες. Το φαινόμενο δεν είναι πως είσαι κτήμα αλλά πως “εγώ και εσύ είμαστε ένα’’».

Κανδαράκη: «Το χιούμορ είναι μεγάλος μηχανισμός άμυνας»

Η Άννα Κανδαράκη μίλησε όμως, και για τους πληγέντες από τη κακοκαιρία Daniel, όπου κάποιοι από αυτούς αντιμετωπίζουν την τραγική κατάσταση με χιούμορ, είπε πως το χιούμορ είναι μεγάλος μηχανισμός άμυνας.

«Είναι πολύ σημαντικό και δεν το υποτιμούμε. Εγώ θέλω να πω κάτι. Το πρώτο είναι πως δεν πρέπει να υποτιμούμε την ψυχική υγεία σε αυτές τις περιπτώσεις. Και το δεύτερο είναι πως δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε σε δύο στάδια. Τώρα θα χρειαστεί διαχείριση της κρίσης, θα πρέπει ο κρατικός μηχανισμός να σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά δεν είναι μόνο το τώρα αλλά και το αργότερα, και θα πρέπει να χρειαστεί επανεξέταση».

Η Άννα Κανδαράκη πρόκειται να κυκλοφορήσει το νέο της βιβλίο στις 5 Οκτωβρίου.

Όπως είπε, το βιβλίο αφορά αληθινές ιστορίες που της έχουν εμπιστευτεί και μιλάει για ιστορίες που βιώνει ο καθένας με τους γονείς, με τους συνεργάτες, με τους φίλους του.

«Για να καταλάβουμε ποιες πληγές κουβαλάμε και για ποιο λόγο», είπε χαρακτηριστικά.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter
  • Share This Article