Ιαπωνία: Σοβαρή προειδοποίηση κατά της ‘παραβίασης’ των κυρώσεων του ΟΗΕ

NEWSROOM

Στη σημερινή της ανακοίνωση, η Ιαπωνία τονίζει τον κίνδυνο της παραβίασης των κυρώσεων του ΟΗΕ για το Βόρειο Κορέα, έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τις προηγούμενες ημέρες, παρακολουθούσαμε με ανησυχία τις συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Πιονγκγιάνγκ, καθώς υπάρχει η πιθανότητα να παραβιαστούν οι απαγορεύσεις σχετικά με τις συναλλαγές όπλων με τη Βόρεια Κορέα. Αυτή την ανησυχία εξέφρασε η νέα υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιόκο Καμικάουα.

Οι ηγέτες της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν στο κοσμοδρόμιο του Βοστότσνι, στη ρωσική Άπω Ανατολή, με σκοπό να ενισχύσουν τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες. Ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε σε προοπτικές στρατιωτικής συνεργασίας με την Πιονγκγιάνγκ, παρά τις διεθνείς κυρώσεις που επιβάλλονται λόγω των πυρηνικών προγραμμάτων και των πυραύλων που αναπτύσσει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εκφράσει τις ανησυχίες τους για την αμυντική σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσα στις δύο χώρες και έχουν προειδοποιήσει ότι δεν θα διστάσουν να επιβάλουν νέες κυρώσεις σε περίπτωση ανάγκης.

Ακόμη, οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν φόβους για μια πιθανή συμφωνία όσον αφορά τη μεταφορά βορειοκορεατικού στρατιωτικού υλικού στη Ρωσία, με στόχο την υποστήριξη της πολιτικής της στην Ουκρανία, παρόλο που δεν υπάρχει ακόμη επίσημη ανακοίνωση για αυτό από τη Μόσχα και την Πιονγκγιάνγκ.

Η κ. Καμικάουα, η οποία ανέλαβε χθες τη θέση του υπουργού Εξωτερικών της Ιαπωνίας κατά τη διάρκεια ενός ευρέος ανασχηματισμού της κυβέρνησης, επανέλαβε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία είναι απαράδ

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article