Η Μάγισσα: Επεισόδια 1-2-3-4! Όλα όσα θα δούμε

NEWSROOM

Τον Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, ο ΑΝΤ1 φέρνει στις οθόνες μας τη νέα σειρά Η Μάγισσα, την πολυαναμενόμενη παραγωγή που υπογράφει η δημιουργική ομάδα της Μελίνας Τσαμπάνη και του Πέτρου Καλκόβαλη στο σενάριο, με τη σκηνοθετική επιμέλεια του Λευτέρη Χαρίτου.

Η σειρά υπόσχεται να συνδυάσει ιστορία, μυστήριο και δράμα σε ένα επικό πλαίσιο, που αναμένεται να καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό. Δεν είναι τυχαίο ότι η νέα σειρά του ΑΝΤ1, χωρίς ακόμα να έχει προβληθεί στην Ελληνική τηλεόραση, ετοιμάζει πανιά για το Netflix.

Τα σχόλια για την νέα σειρά είναι διθυραμβικά, ενώ δεν έχει λίγοι εκείνοι που γνωρίζοντας περισσότερα απο εμάς και το τηλεοπτικό κοινό, για την πλοκή, αλλά και για όλα όσα θα δούμε στην νέα σειρά του ΑΝΤ1, μιλάνε για ένα πραγματικό αριστούργημα.

Η Μάγισσα πλοκή

Η ιστορία μας μεταφέρει στη Μάνη, το έτος 1817, όπου δύο αντίπαλες οικογένειες, οι Καπεταναίοι Λάσκαρη και οι Γερακάρη, ενώνονται μετά από τον γάμο των παιδιών τους. Η αρμονία αυτή, ωστόσο, διαταράσσεται βάναυσα όταν το μόλις 40 ημερών εγγονάκι τους εξαφανίζεται μυστηριωδώς, θέτοντας σε κίνδυνο την ισορροπία της σχέσης τους.

Η εξαφάνιση αυτή ξυπνά ανείπωτες ανησυχίες και σπείρει τον πανικό στις δύο οικογένειες, που ξεκινούν απεγνωσμένες έρευνες. Το πρώτο φως της αυγής φέρνει τη Θεοφανώ, τη νεαρή υπηρέτρια των Λασκαραίων, σε ένα όραμα που την οδηγεί στις όχθες του ποταμού της Άρνας…

Τι έχει συμβεί; Τι μυστικά κρύβονται πίσω από την εξαφάνιση του μωρού και θα αποκαλυφθούν μέσα από αυτήν την ιστορία; Η σειρά “Η Μάγισσα” υπόσχεται αγωνία, ένταση και ανατροπές σε ένα ενδιαφέρον ιστορικό πλαίσιο. Μην χάσετε αυτήν την συναρπαστική παραγωγή του ΑΝΤ1.

Η Μάγισσα: Επεισόδιο 1

Μάνη 1817. Η Θεοφανώ υπηρετεί με αφοσίωση την οικογένειά του καπετάνιου Μιχαήλ Λάσκαρη. Η οικογένεια ετοιμάζεται να γιορτάσει στο πύργο της το σαράντισμά του νεότερου μέλους της. Οι ετοιμασίες γίνονται με κάθε επισημότητα ενώ στην τελετή παρευρίσκεται και η οικογένεια της νύφης.

Ο πατέρας της, Σπήλιος Γερακάρης συμφώνησε σε αυτόν τον γάμο σε μία προσπάθεια ένωσης των πατρίων, παρά τις άλυτες διαφορές που ακόμα ταλανίζουν τις σχέσεις τους. Ο Αντρέι Σιντόροφ, Έλληνας από την Οδησσό ταξιδεύει με ένα τουρκικό πλοίο κουβαλώντας ένα μεγάλο μυστικό.

Όταν το καράβι κουρσευτεί από τους πειρατές τους Σπήλιου τα πάντα θα ανατραπούν στη ζωή του Αντρέι. Το ίδιο βράδυ το μωρό εξαφανίζεται. Η Δαμιανή είναι σε σοκ. “Κάποιος πήρε το παιδί από την κούνια του” και αμέσως σημάνει συναγερμός ενώ ο Μιχαήλ αρνείται να πιστέψει πως κάποιος μπήκε στο σπίτι τους.

Στο πόδι για την ανεύρεση του παιδιού βρίσκονται και ο Σπήλιος με την Γερακίνα, η οποία επιμένει να λέει στην Δαμιανή “η δούλα σου το έχει κάνει“. Η Θεοφανώ καθοδηγούμενη από ένα όραμα ψάχνει να το βρει και το βρίσκει τελικά νεκρό.

Η Μάγισσα: Επεισόδιο 2

Οι δύο πατριές συγκλονίζονται με τον χαμό του βρέφους και η Θεοφανώ κρατείται φυλακισμένη καθώς είναι η πρώτη ύποπτη. Η Μεταξία είναι βέβαιη πως εκείνη ευθύνεται για το κακό που τους βρήκε αλλά ο Μάρκος τάσσεται υπέρ της Θεοφανώς.

“Αποκλείεται να το έκανε εκείνη” λέει. Σύμφωνα με το περιοδικό TiVi Σίριαλ, όλοι πιστεύουν πως οι πραγματικοί ένοχοι για το χαμό του μωρού είναι Μπραϊτάνοι, μία οικογένεια που μέχρι πρότινος βρισκόταν σε γδικιωμό με τους Λασκαραίους.

Η συμφωνία ανακωχής σπάει και η απάντηση των Λασκαραίων θα είναι πολύ σκληρή. “Έχουμε πόλεμο ξανά” λέει ο Μιχαήλ και δίνει εντολή να τα διαλύσουν όλα στην αντίπαλη οικογένεια. Στο μεταξύ ο Αντρέι για να γλιτώσει τη ζωή του αποκαλύπτει στο Θράσο και στο Μόφορη το όνομα του Μανιάτη που θέλει να επισκεφθεί.

Αλλά οι δύο πελάτες έχουν πάρει την απόφασή τους. Μία εβδομάδα μετά ο πόλεμος ανάμεσα σε Λασκαραίους και Μπραϊτάνους φτάνει στο τέλος του και κάποιοι μετρούν τις πληγές τους.

Η Μάγισσα: Επεισόδιο 3

Ο Σπήλιος βλέπει τις φιλοδοξίες του να γκρεμίζονται και η σχέση του με τον Μιχαήλ κινδυνεύει με ρήξη. “Ανάθεμα τη στιγμή που έμπλεξα μαζί τους” λέει στην Γερακίνα και εκείνη τον προτρέπει “ωραία ξέμπλεξε τότε“.

Τα  πράγματα για την Θεοφανώ παίρνουν μία αναπάντεχη τροπή καθώς ο Μάρκος δίνει εντολή να την ελευθερώσουν κάτι που δε αρέσει στην Μεταξία, η οποία πιστεύει ακράδαντα στην ενοχή της.

Αυτή σκότωσε το παιδί μου” λέει σε όλους. Την ίδια ώρα ο Θράσος και ο Μόφορης βρίσκονται στα ίχνη του Αντρέι που η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Η Θεοφανώ εξομολογείται στον Φρίξο για τα οράματα που βλέπει και του ζητά βοήθεια. “Δεν το αντέχω άλλο” του λέει ενώ το παρελθόν της Θεοφανώς στοιχειώνει την μοναχή Αγαθή.

Η Μάγισσα: Επεισόδιο 4

Με την προτροπή της Γερακίνας, ο Σπήλιος θα μπει σε επικίνδυνα μονοπάτια για να εξυπηρετήσει ακόμα μια φορά το προσωπικό του συμφέρον. Ο Μάρκος πείθει τη Θεοφανώ να τον οδηγήσει στην γυναίκα που ήταν με τον Πανάγο το βράδυ που χάθηκε το βρέφος.

Βάζοντάς τη σε μεγάλους μπελάδες καθώς η συνάντηση της με την μυστηριώδη γυναίκα μπορεί να αποβεί μοιραία για όλους. Την ίδια ώρα ο Μιχαήλ παλεύει με τις τύψεις του καθώς μοιράζει την καρδιά του ανάμεσα σε δύο γυναίκες.

Ο Σπήλιος δεν έχει πει την τελευταία του κουβέντα στη ρήξη του με τον Μιχαήλ. Ο Μιχαήλ αποφασίζει να του δώσει περισσότερες ευθύνες στον Τζανή και τον βάζει δίπλα στον Μάρκο. Ένα όραμα της Θεοφανώς θα προκαλέσει καινούριες αναταράξεις στο πύργο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article