Γαλλία: Το δημαρχείο του Μπορντό πυρπολήθηκε στις διαδηλώσεις για τις συντάξεις (βίντεο)

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Γαλλία

Το δημαρχείο του Μπορντό πυρπολήθηκε καθώς οι γαλλικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για τα σχέδια για αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.

Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία την Πέμπτη, με 119.000 στο Παρίσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων σε διαδηλωτές στην πρωτεύουσα και 80 άτομα συνελήφθησαν σε όλη τη χώρα.

Οι διαμαρτυρίες πυροδοτήθηκαν από τη νομοθεσία που αυξάνει την ηλικία συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια στα 64.

Πυρκαγιά έπληξε την εξώπορτα του δημαρχείου στη νοτιοδυτική πόλη του Μπορντό το απόγευμα της Πέμπτης μετά από μια ημέρα διαδηλώσεων και συγκρούσεων.

Γαλλία

Δεν ήταν σαφές ποιος ευθύνεται για τη φωτιά, η οποία κατασβέστηκε γρήγορα από τους πυροσβέστες.

Οι διαδηλώσεις, τώρα στην ένατη ημέρα τους, διέκοψαν επίσης τα ταξίδια με το τρένο, τα διυλιστήρια πετρελαίου και είδαν δασκάλους και εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού να αποχωρούν από την εργασία τους.

Τα γαλλικά συνδικάτα κάλεσαν για δέκατη ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την ερχόμενη Τρίτη. Αυτό θα συμπέσει με την τελευταία ημέρα επίσκεψης του βασιλιά Καρόλου Γ΄ στη χώρα.

Οι αναταραχές στην χώρα συμβαίνουν λόγω της απόφασης της κυβέρνησης να αυξήσει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέσω της Κάτω Βουλής – όπου στερείται απόλυτης πλειοψηφίας – χωρίς ψήφο.

Γαλλία

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν υπερασπίστηκε την κίνηση, λέγοντας ότι η μεταρρύθμιση είναι αναγκαία.

Η πρωθυπουργός της Γαλλίας, Ελίζαμπεθ Μπορν, δήλωσε ότι οι αλλαγές είναι απαραίτητες για να αποφευχθεί ένα μεγάλο έλλειμμα στο σύστημα, στο μέλλον.

Την ίδια ώρα η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά απο την Γαλλία και μέσω Twitter, αποκαλύπτει απίστευτα πράγματα με φωτογραφίες και βίντεο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

TAGGED:
Share This Article