Φέτος θα γίνει της μυθοπλασίας! Οι 7 ελληνικές σειρές της ΕΡΤ

NEWSROOM

Ο χειμώνας φέτος στην ΕΡΤ φέρνει μια πληθώρα συναρπαστικών τηλεοπτικών σειρών που υπόσχονται να μας κρατήσουν συντροφιά στο σπίτι.

Αυτή τη φορά, όχι λόγω του απειλητικού ιού και της καραντίνας, αλλά λόγω των πολλών και πολλά υποσχόμενων τηλεοπτικών παραγωγών που ήδη κάνουν το ντεμπούτο τους στις μικρές οθόνες μας.

Είναι βέβαιο ότι ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα τηλεοπτικά κανάλια θα είναι έντονος, και οι τηλεθεατές θα έχουν πολλές επιλογές για να απολαύσουν τηλεοπτικό ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Η ΕΡΤ δίνει για ακόμα μια χρονιά δυναμικό παρών στις τηλεοπτικές σειρές και την μυθοπλασία και όπως φαίνεται τα καταφέρνει μια χαρά.

Ποιες είναι οι 7 ελληνικές σειρές της ΕΡΤ;

Η Παραλία

Το Τηλεοπτικό Αριστούργημα της ΕΡΤ που μας ταξιδεύει στα Μάταλα. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς “Η Παραλία” προσέλκυσε περισσότερους από 900.000 τηλεθεατές, και όχι άδικα. Κάθε βράδυ στις 22:45, μας καλεί να ταξιδέψουμε στα Μάταλα, όπου οι χίπις από όλο τον κόσμο έζησαν τη δική τους ιστορία τον Σεπτέμβριο του 1969, κάτω από τη σκιά των βράχων.

Η σειρά μας παρουσιάζει ένα μαγευτικό ειδυλλιακό τοπίο, αλλά και μυστηρίωδες, συναισθηματικό βάθος. Το σενάριο των Γιώργου Χρυσοβιτσάνου και Κώστα Γεραμπίνη καθηλώνει το κοινό, ενώ η σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου αναδεικνύει την ομορφιά του τόπου και των χαρακτήρων.

Το εξαιρετικό καστ, με τον Κώστα Νικούλη να επιστρέφει στην τηλεόραση και τον ρόλο του Χάρι κερδίζει την προσοχή. Η χημεία ανάμεσα στους χαρακτήρες και η πλοκή της σειράς συνθέτουν ένα μοναδικό τηλεοπτικό αριστούργημα.

Ηλέκτρα

Η νέα τηλεοπτική σεζόν φέρνει μια συναρπαστική προσθήκη στο χώρο των ελληνικών σειρών, τη “Ηλέκτρα”. Βασισμένη σε μια ιδέα της συγγραφέως Ελένης Καπλάνη, η οποία υπογράφει επίσης το δημοφιλές “Μαύρο Ρόδο” του MEGA, αυτή η σειρά έρχεται στην ΕΡΤ1 για να μας ταξιδέψει στη δεκαετία του ’70 και να αναδείξει μια συναρπαστική ιστορία εποχής.

Η σειρά ακολουθεί την ιστορία μιας γυναίκας που βρίσκεται ανάμεσα σε καταπιεστικές κοινωνικές συμβάσεις και την ανάγκη για αυτοεκφραστικότητα. Οι πρωταγωνιστές θα ανακαλύψουν καλά κρυμμένα μυστικά και θα αντιμετωπίσουν σκληρές αλήθειες, ενώ μια παράνοια ιστορία αγάπης θα αποτελέσει τον πυρήνα του δράματος.

Στη σκηνοθεσία της σειράς βρίσκεται η ταλαντούχα Βίκυ Μανώλη, ενώ το σενάριο υπογράφουν οι Μαντώ Αρβανίτη και Θωμάς Τσαμπάνης. Η σειρά αναμένεται να κατακτήσει την τηλεοπτική σκηνή με αξέχαστες ερμηνείες και έναν πλούσιο κόσμο εποχής.

Η πρεμιέρα της σειράς “Ηλέκτρα” αναμένεται στις 2 Οκτωβρίου 2023 και θα προβάλλεται Δευτέρα με Πέμπτη, υποσχόμενη να κατακτήσει τις καρδιές των τηλεθεατών.

Κάνε ότι κοιμάσαι

Η ΕΡΤ αναδείχθηκε νικήτρια στον 18ο Διεθνή Διαγωνισμό Seoul International Drama Awards 2023 στην κατηγορία της Καλύτερης Τηλεοπτικής Σειράς με τη σειρά “Κάνε ότι κοιμάσαι”. Αυτή η σημαντική διάκριση αποτελεί ιστορικό επίτευγμα για την ελληνική τηλεόραση, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα από την Ελλάδα συμμετέχει και αναδεικνύεται νικητής σε αυτόν τον παγκόσμιο διαγωνισμό.

Η σειρά “Κάνε ότι κοιμάσαι” αποτελεί ένα συναρπαστικό ψυχολογικό μυστήριο που έχει κατακτήσει την καρδιά του κοινού. Η ιστορία εστιάζει στον Νικόλα, έναν άνδρα που ζει απομονωμένος σε ένα τροχόσπιτο, καταπιεσμένος από εφιάλτες και τη σκέψη των θυμάτων ενός μακελειού. Η ιστορία παίρνει ανατροπές όταν γίνεται μάρτυρας μιας δολοφονίας κατά τη διάρκεια μιας δεξίωσης σε ένα γνωστό ιδιωτικό σχολείο.

Αυτή η επιτυχημένη σειρά επέστρεψε στην ΕΡΤ1 από τις 11 Σεπτεμβρίου 2023 και προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:45, προσφέροντας στους τηλεθεατές μια μοναδική τηλεοπτική εμπειρία.

Τρίτος όροφος

Με έναν δροσερό και χαρούμενο τόνο, η νέα κωμική σειρά “Τρίτος όροφος” ετοιμάζεται να ανεβάσει τη διάθεση των τηλεθεατών στην ΕΡΤ1. Η σειρά, είναι μια δημιουργία του Βασίλη Νεμέα, διαρκεί μόνο 15 λεπτά και υπόσχεται να προσφέρει γέλιο και συγκίνηση σε καθημερινή βάση.

Ο “Τρίτος όροφος” θα μεταδίδεται καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 21:30, με πρεμιέρα τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τον Αντώνη Καφετζόπουλο και την γνωστή ηθοποιό από τη σειρά “Τούρτα της μαμάς,” Λυδία Φωτοπούλου.

Η σειρά ακολουθεί το ζευγάρι νέων, τον Γιάννη και την Υβόννη, και μας προσφέρει δόσεις αγάπης, σχέσεων και συντροφικότητας σε κάθε ηλικία. Είναι μια ευκαιρία για το κοινό να απολαύσει ατέλειωτες στιγμές γέλιου και συναισθηματικής ανάτασης.

Στα σύρματα

Η νέα ανατρεπτική σειρά, έρχεται υπό τη σκηνοθεσία του Χάρη Μαζαράκη και το σενάριο των Χάρη Μαζαράκη, Νίκου Δημάκη, ακολουθεί τη συναρπαστική ιστορία του Σπύρου Καταραχιά, ρόλου που έχει ο Θανάσης Τσαλταμπάσης. Μετά από μια οικονομική απάτη, ο Σπύρος καταδικάζεται σε πέντε χρόνια φυλάκισης. Η αφήγηση εστιάζει στο ταξίδι του στον κόσμο της φυλακής και τη σχέση που αναπτύσσει με τον συγκρατούμενό του, τον Ιούλιο Ράλλη, ερμηνευμένο από τον Ιβάν Σβιτάιλο.

Όρκος ΙΙ

Η σειρά “Όρκος ΙΙ,” σε σενάριο της Τίνας Καμπίτση και σκηνοθεσία του Χρίστου Γεωργίου, επιστρέφει στην τηλεόραση με νέα επεισόδια στην ΕΡΤ1. Η πλοκή εστιάζει στον χειρουργό Φίλιππο Ραζή, ο οποίος ανακαλύπτει ένα άρρωστο κορίτσι Ρομά έξω από το νοσοκομείο και διαπιστώνει ότι της λείπει ένα νεφρό. Αν και προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια πίσω από τον θάνατό της και να αποκαλύψει τη σπείρα εμπορίας οργάνων, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα σκοτεινό σχέδιο που τον στέλνει στη φυλακή.

Έρημη χώρα

Η σειρά “Έρημη Χώρα,” που προβάλλεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πλατφόρμα του καναλιού ERTFLIX πριν από τη μετάδοσή της στην ΕΡΤ1, είναι ένα σύγχρονο κοινωνικό γουέστερν με σενάριο και σκηνοθεσία από τον Γιώργο Γκικαπέππα. Η σειρά αποτελείται από οκτώ επεισόδια και ξεκινά με ένα περιστατικό ληστείας σε ένα αγρόκτημα, κατά την οποία δολοφονείται η σύζυγος του Λουκά. Αυτό το περιστατικό αλλάζει τον Λουκά, μετατρέποντάς τον σε έναν ανεξάρτητο και σκληροτράχηλο άντρα. Στη συνέχεια, ακολουθούν πολύπλοκα γεγονότα που διαμορφώνουν την πλοκή της σειράς.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article