Eurovision: Στον 2ο ημιτελικό η Ελλάδα και η Κύπρος. Χωρίς κριτικές επιτροπές ο διαγωνισμός

NEWSROOM

Η Eurovision είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς τραγουδιού στον κόσμο, με εκατομμύρια θεατές από όλες τις ηπείρους να παρακολουθούν το γεγονός κάθε χρόνο. Για πρώτη φορά, ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision δε θα έχει επιτροπές αλλά μόνο televoting.

Η απόφαση να λειτουργήσει ο διαγωνισμός μόνο με televoting θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερα άτομα να συμμετέχουν στη διαδικασία ψηφοφορίας και να αποφασίσουν το τραγούδι που θα κερδίσει.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Eurovision, ο διαγωνισμός τραγουδιού θα λειτουργήσει χωρίς τη συμμετοχή επιτροπών, αλλά μόνο με televoting. Αυτή η αλλαγή έρχεται για να δώσει περισσότερη σημασία στη γνώμη του κοινού και να αυξήσει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή του κοινού στη διαδικασία ψηφοφορίας.

Eurovision

Μέχρι τώρα, η Eurovision είχε μια επιτροπή για κάθε χώρα που συμμετείχε, η οποία υπεύθυνη για την ψήφο της χώρας της στον τελικό. Ωστόσο, αυτή η διαδικασία έχει αντικρουόμενα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Από τη μία πλευρά, είναι προτιμότερο να εμπλέκεται το κοινό στη διαδικασία αξιολόγησης των τραγουδιών, καθώς αυτό δίνει μια πιο δημοκρατική διάσταση στον διαγωνισμό και βοηθά να αποτραπεί η επιρροή των επιτροπών. Από την άλλη πλευρά, όμως, μπορεί να υπάρξει έλλειψη επαγγελματικής κριτικής και αξιολόγησης των τραγουδιών.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν Ελλάδα και Κύπρος θα διαγωνιστούν στον δεύτερο ημιτελικό της Πέμπτη. Δείτε το βίντεο

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article