Επίδομα για Πετρέλαιο Θέρμανσης. Τι ισχύει για φέτος (video)

NEWSROOM

Βαρύς προμηνύεται ο χειμώνας για όλα εκείνα τα νοικοκυριά τα οποία πρόκειται να επιλέξουν το πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεστάνουν το σπίτι τους αφού όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί με το ρεπορτάζ που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο και υπάρχουν νέα δεδομένα.

Ποια είναι αυτά τα δεδομένα;

Η έναρξη του πετρελαίου θέρμανσης θα ξεκινήσει την Κυριακή 15 Οκτωβρίου  και με βάση τα σημερινά δεδομένα η αρχική τιμή θα είναι μεταξύ 1,55 με 1,60 ευρώ το λίτρο. Φυσικά αυτή η τιμή δεν επιτρέπει στη μεγαλύτερη πλειονότητα των νοικοκυριών, όχι απλά να μη γεμίσουν τα ντεπόζιτα τους αλλά να μην πάρουν καθόλου πετρέλαιο.

Το Υπουργείο Οικονομικών αποκλείει την επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης στην κάνουλα,  μία επιδότηση που πέρυσι ήταν στα πέντε λεπτά.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Ποιο θα είναι το βασικό επίδομα

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα το βασικό επίδομα θα παραμείνει ίδιο με πέρσι και θα είναι στα 350 ευρώ αναλόγως φυσικά την περιοχή που ζείτε με το εύρος του επιδόματος να είναι μεταξύ 100 έως 1.000 ευρώ.

Όπως είναι αναμενόμενο οι περιοχές της Αττικής και του λεκανοπεδίου θα πάρουνε μικρότερη επιδότηση από την υπόλοιπη Ελλάδα και ειδικά οι ζεστές περιοχές θα πάρουν το μικρότερο ποσοστό.

Τι επιδοτείται φέτος

Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης επιδοτείται το φυσικό αέριο, το υγραέριο τα καυσόξυλα και τα πέλλετ. Φέτος δεν υπάρχει διπλή επιδότηση, Αφού η τιμή του φυσικού αερίου είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και έτσι δεν θα χρειαστεί σχεδόν κανένας να μετατρέψει  τον καυστήρα του από αερίου σε πετρελαίου η ξυλόσομπες ή ότι άλλο μας είχε προτείνει ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Νέα εισοδηματικά κριτήρια

Για τους ανύπαντρους τα εισοδηματικά κριτήρια παραμένουν τα ίδια με πέρυσι έως 16.000 ευρώ.

Για τις οικογένειες χωρίς παιδιά το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 24.000 ευρώ

για οικογένειες με παιδιά το ετήσιο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 24.000 ευρώ συν 5.000 ευρώ όμως το κάθε παιδί ενώ πέρσι το κάθε παιδί ήταν στα 3.000 ευρώ.

Τα ίδια ισχύουν και για τις μονογονεϊκές οικογένειες, όπου και εδώ η αύξηση στο παιδί είναι από 3.000 στις 5.000 ευρώ.

Ποια είναι τα κριτήρια της ακίνητης περιουσίας

Οι άγαμοι έως 200.000 ευρώ. Εδώ τα κριτήρια επιδότησης παραμένουν τα ίδια με πέρσι.

Οι έγγαμοι και μονογονεϊκές οικογένειες έως 300.000 ευρώ, αυξημένο το ποσό κατά 50.000 ευρώ που ίσχυε πέρσι.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

TAGGED:
Share This Article