Εντείνονται οι αντιδράσεις για τις νέες Ταυτότητες – Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη (video)

NEWSROOM

Το κλίμα της αντίθεσης σχετικά με το θέμα των νέων ταυτοτήτων διατηρείται αναλλοίωτο, καθώς συνεχίζονται οι αντιδράσεις από διάφορα κοινωνικά στρώματα και φορείς. Οι συζητήσεις για το ζήτημα αυτό έχουν κορυφωθεί, ενώ πλέον ανακοινώθηκε και η διεξαγωγή συλλαλητηρίου που θα λάβει χώρα σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στις 7, σε μια προσπάθεια να εκφραστούν δημόσια οι αντιρρήσεις προς την εφαρμογή του νέου συστήματος.

Ένας από τους πολιτικούς παράγοντες που αποφάσισε να παρέμβει δημόσια στο ζήτημα, είναι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις που προέκυψαν. Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μικρή μειοψηφία που εκφράζει την αντίθεσή της και τόνισε τη σημασία της εφαρμογής της νέας διαδικασίας για την έκδοση των ταυτοτήτων.

Η διαδικασία για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 Σεπτεμβρίου, με τους πολίτες να είναι υποχρεωμένοι να προσέλθουν για να ανταλλάξουν τις παλιές τους ταυτότητες με τις νέες. Η έναρξη της νέας φάσης συνεπάγεται ότι από τον Αύγουστο του 2026, θα ισχύουν μόνο οι νέες ταυτότητες, με τις παλιές να καταργούνται οριστικά.

Το βίντεο που ακολουθεί αποκαλύπτει ολόκληρο το παρασκήνιο για το συγκεκριμένο θέμα των νέων ταυτοτήτων. Οι απόψεις και οι αντιδράσεις συνεχίζονται και το συλλαλητήριο που προγραμματίζεται αποτελεί μια απόδειξη της κοινωνικής συζήτησης που έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη απόφαση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article