in

Εκλογές 2023: Δωράκι στις ασφαλιστικές η μείωση του ΕΝΦΙΑ 10%! Επικό παράδειγμα για το τι θα πληρώσουμε

ΕΝΦΙΑ

Είναι γνωστό ότι όταν έχουμε εκλογές στην Ελλάδα, τα κόμματα και οι ηγέτες τους μοιράζουν υποσχέσεις. Τις περισσότερες φορές, μοιράζουν και χρήμα, το οποίο φυσικά ο λαός δεν το βλέπει ποτέ στην τσέπη του.

Τι γίνεται όμως όταν τα νέα μέτρα που ανακοινώνονται για να πείσουν τον ψηφοφόρο να ψηφίσει το κόμμα, αντί να σου γλυτώνει χρήματα στα αυξάνει;

Εκεί λογικά πρέπει να πούμε και ένα μεγάλο ευχαριστώ όπως φαίνεται! Αυτό μάλλον θα σκέφτηκαν στην Νέα Δημοκρατία και έβαλαν τον πρωθυπουργό της χώρας να εξαγγείλει ένα μέτρο που ενώ ακούγεται καλό στην πράξη είναι εξαιρετικά δαπανηρό.

Σύμφωνα με την εξαιρετική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, αν πληρώνεις Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) 100€, τότε θα πληρώσεις 90€ ΕΝΦΙΑ και επιπλέον 150€ για ασφάλεια.

Συνεπώς, το συνολικό ποσό που θα πληρώσεις θα είναι 240€. Αυτό το ποσό θα το πληρώνεις κάθε χρόνο και μπορεί και πιο αυξημένο αναλόγως τις αυξήσεις.

ΕΝΦΙΑ

Επειδή τώρα θα βγούνε μερικοί ότι όσοι πληρώνουν περισσότερο ΕΝΦΙΑ θα γλυτώσουν πολλά λεφτά, έχουμε να τους απαντήσουμε ότι όσο μεγαλύτερο είναι το ακίνητο και η αξία του τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ασφάλεια που δίνουν.

Τώρα αν κάποιοι θεωρούν ότι οι βίλες στην Εκάλη και την Πολιτεία είναι ανασφάλιστες και θα τρέξουν να τις ασφαλίσουν για να πάρουν την μείωση του 10% τότε μάλλον δεν ξέρετε τι σας γίνεται!

Ξέρετε πολλούς που για να γλυτώσουν 10% να αποφασίζουν να πληρώνουν μερικές χιλιάδες ευρώ σε ασφάλειες; Όχι φυσικά! Ξέρετε τι κάνουν; Απλά γράφουν το σπίτι σε μια απο τις Offshore εταιρίες που έχουν και δεν πληρώνουν τίποτα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αμφισβητήσεις από διάφορα μέρη, καθώς η επιβάρυνση των πολιτών με αυξημένα φορολογικά βάρη είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους στην Ελλάδα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Ναταλία Δραγούμη

Ναταλία Δραγούμη: Μιλάει για την οικογένεια της και το μεγάλο λάθος που έκανε και πληρώνει τώρα (βίντεο)

Τύρναβος

4 ανήλικοι βίασαν 22χρονη στον Τύρναβο (video)