Εισαγγελέας Προτείνει Απαλλαγή για Δούρο και Καπάκη στη Δίκη για το Μάτι

NEWSROOM

### Δίκη Μάτι: Εισαγγελέας Συνιστά την Απαλλαγή των Δούρου και Καπάκη

Σε μία ανατρεπτική εξέλιξη στη δίκη για την τραγωδία στο Μάτι, ο εισαγγελέας φέρεται να εισηγείται την πλήρη απαλλαγή των κατηγορούμενων, Ρένας Δούρου και Ευάγγελου Καπάκη, από τις κατηγορίες που τους έχουν αποδοθεί σχετικά με την φονική πυρκαγιά στο Μάτι της Αττικής, στο καλοκαίρι του 2018.

Η τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερα από 100 άτομα και κατέστρεψε ολοσχερώς μεγάλο μέρος της περιοχής, έχει προκαλέσει σημαντική κοινωνική και πολιτική αναταραχή, με τις ευθύνες να αναζητούνται μεταξύ διάφορων επιπέδων διοικητικών και πολιτικών παραγόντων.

Η εισαγγελική εισήγηση για την απαλλαγή της πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, και του πρώην Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Καπάκη, προκάλεσε ευρύ ενδιαφέρον και συζήτηση, με την κοινή γνώμη και τα πολιτικά κόμματα να είναι διχασμένα σχετικά με το θέμα των ευθυνών.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα διαθέσιμα στοιχεία από την έρευνα δεν στηρίζουν συγκεκριμένα τις κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος ή οποιοδήποτε άλλο αδίκημα που να είναι απόδοσιμο στους εν λόγω πολιτικούς και διοικητικούς αξιωματούχους. Στην έκθεσή του αναφέρει πως, βάσει των στοιχείων που έχουν συλλεχθεί και μελετηθεί, δεν προκύπτει άμεση ή έμμεση ευθύνη για τη μη λήψη μέτρων πρόληψης ή αντίδρασης που θα μπορούσαν να έχουν αποτρέψει ή να περιορίσουν τις συνέπειες της πυρκαγιάς.

Οι κατηγορίες προέκυψαν μετά από εκτεταμένες έρευνες και μαρτυρίες, ωστόσο, η συγκεκριμένη εισαγγελική εισήγηση φέρνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση, ανοίγοντας το δρόμο για μια πιθανή ανατροπή στην κρίση για την ευθύνη ή μη των κατηγορουμένων.

Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία αναμένεται με μεγάλη προσμονή, θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα για την υπόθεση και θα επηρεάσει σημαντικά την πολιτική και κοινωνική αντίληψη σχετικά με τις ευθύνες και τη διαχείριση τέτοιων κρίσεων στο μέλλον.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article