Δραματική προειδοποίηση: Κινδυνεύουν χωριά στη λίμνη Κάρλα – Μεγάλωσε όπως πριν την αποξήρανση

NEWSROOM

Eάν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη η στάθμη της Κάρλας θα αρχίσουν να πλημμυρίζουν χωριά

Χρειάστηκαν μόλις δυόμιση ημέρες για να δημιουργηθεί ξανά η λίμνη Κάρλα στο μέγεθός της, όπως ήταν πριν την αποξήρανσή της το 1962, όταν οι αρχές τότε επί ενάμιση χρόνο άδειαζαν το νερό, όπως αναφέρει το onlarissa.gr

Την παραπάνω αποκάλυψη έκανε την Τετάρτη ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος, ο οποίος σε δραματικούς τόνους κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να μην πνιγούν παρακείμενα χωριά με πρώτο το Σωτήριο!

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Νασιακόπουλος, εάν ανέβει 60 εκατοστά ακόμη η στάθμη της Κάρλας θα έχει ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει πρώτο το χωριό Σωτήριο. Ωστόσο, διευκρίνισε πως πέραν των αρχικών πλημμυρικών φαινομένων, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα χωριό πλημμυρισμένο στον Δήμο Κιλελέρ.

«Ως Δήμος Κιλελέρ σήμερα καταθέσαμε και επίσημα να δοθεί λύσει από εξιδεικευμένους ανθρώπους γιατί αυτό που μπορούσε να κάνει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια. Από εδώ και πέρα δεν έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους φαινόμενα» εξήγησε ο κ. Νασιακόπουλος.

Σοκάρει τέλος η εκτίμηση πως από τις πλημμύρες έχουν καταστραφεί στον Δήμο Κιλελέρ περισσότερα από 350.000 στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article