Δημόσιο Πανεπιστήμιο vs. Ιδιωτικά ΑΕΙ: Η προτεραιότητα της στήριξης σε αμφισβήτηση

NEWSROOM

ΕΚΠΑ: Απόλυτη προτεραιότητα η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου – Σοβαρές επιφυλάξεις για τα ιδιωτικά ΑΕΙ

Η Εθνική και Καποδιστριακή Πανεπιστημιακή Αθήνα (ΕΚΠΑ) αναφέρει ότι η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου είναι η απόλυτη προτεραιότητα για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Σε ανακοίνωσή της, εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και κάλεσε την κυβέρνηση να επενδύσει περισσότερους πόρους στα δημόσια πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με την ΕΚΠΑ, η ποιότητα της εκπαίδευσης στα δημόσια πανεπιστήμια είναι υψίστης σημασίας για την πρόοδο της χώρας και την ανάπτυξή της. Επιπλέον, υπογραμμίζει τον ρόλο που διαδραματίζουν τα δημόσια πανεπιστήμια στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και στην προαγωγή της πολιτιστικής κληρονομιάς και της κοινωνικής συνοχής.

Ωστόσο, η ΕΚΠΑ εξέφρασε ανησυχίες για την ανισότητα που επικρατεί στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση λόγω των υψηλών διδάκτρων και των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές. Επιπλέον, εξέφρασε ανησυχία για την ποιότητα της εκπαίδευσης σε ορισμένα ιδιωτικά πανεπιστήμια, καλώντας την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τη βελτίωσή τους.

Τέλος, η ΕΚΠΑ εξέφρασε τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τις αρχές και τους φοιτητές προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιότητα και η διαφάνεια στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article