Δίκη Πισπιρίγκου: «Έχω χάσει τρία εγγόνια κι έχω το παιδί μου φυλακή. Ένας ένας φεύγουν όλοι»

NEWSROOM

Η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο και μίλησε για τον χαρακτήρα της κόρης της, πώς ήταν ως μητέρα αλλά και για το πρώτο επεισόδιο σπασμών που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο.

Τι σκυτάλη των μαρτυρικών καταθέσεων πήρε η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου Ελένη Λεγάτου, που κλήθηκε να μιλήσει για το χαρακτήρα της κόρης, το πως ήταν ως μητέρα αλλά και το πρώτο επεισόδιο σπασμών που οδήγησε τη Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο. «Έχω χάσει τρία εγγόνια κι έχω το παιδί μου φυλακή. Ένας ένας φεύγουν όλοι. Ήρθε η Ίριδα να δώσει χαρά για το θάνατο της Μαλένας κι έφυγε κι αυτή» είπε ξεσπώντας σε λυγμούς η κ. Λεγάτου και λίγο αργότερα συμπλήρωσε: «Η Ρούλα μου ήταν υπόδειγμα! Ήταν πολύ καλή μάνα, ίσως καλύτερη κι από μένα! Εγώ επειδή δούλευα ίσως… πιστεύω στην αθωότητα της Ρούλας μου και στη δικαίωση της Τζωρτζίνας μας».

«Η Ρούλα σαν παιδί ήταν παρά πολύ ήσυχο, δεν καταλάβαινα ότι έχω παιδί, ήταν καλή μαθήτρια, είχε δραστηριότητες. Λόγω του ποδοσφαίρου του μπαμπά μου, ήταν προπονητής και παίκτης και ο αδερφός μου, τα παιδιά μου μεγάλωσαν έτσι. Τελείωσε ΕΠΑΛ, βοηθός νοσηλευτή. Έκανε πρακτική στο ΡΙΟ, ήταν στην ορθοπεδική. Μετά έκανε σεμινάρια για διαιτησία στην Πάτρα» είπε η μάρτυρας και απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου συμπλήρωσε πως η Ρούλα Πισπιρίγκου ήξερε να παρέχει πρώτες βοήθειας και να κάνει ΚΑΡΠΑ.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα της κόρης της είπε προς τους δικαστές πως η 34χρονη «ήταν κοινωνική, αλλά ήταν κλεισμένη. Οι αντιδράσεις της ήταν μέτριες. Ήταν ένα παιδί προς το…κλειστό, αλλά όχι αντικοινωνική», ενώ αναφερόμενη στη μεταξύ τους σχέση σχολίασε: «Έχουμε παρά πολύ καλή σχέση, αλλά εγώ εργαζόμουν πολύ και της έλειπα. Την πρόσεχαν η μαμά μου και ο μπαμπάς μου. Πήρε αγάπη και από το θείο της».

Πρόεδρος: Πως ένιωσε με το διαζύγιο;

Μάρτυρας: Είχε πρόβλημα με τον μπαμπά, της έλειπε, τον έβλεπε αλλά όχι συχνά. Προσπαθήσαμε να καλύψουμε εμείς το κενό με τον αδερφό μου.

Πρόεδρος: Έχουν επικοινωνία; Με την οικογένεια του πατέρα της;

Μάρτυρας: Έχουμε επαφή, αναθερμάνθηκαν οι σχέσεις μετά το χαμό των παιδιών.

Πρόεδρος: Η άποψη σας για το γάμο με τον κ. Δασκαλάκη;

Μάρτυρας: Δεν είχε μόνιμη δουλειά, δεν είχα κάτι μαζί του, θεωρούσα ότι ήταν νωρίς για αυτό το βήμα.

Πρόεδρος: Οι σχέσεις σας πως ήταν;

Μάρτυρας: Πολύ καλά, τους παραχωρήσαμε το σπίτι, να τους βοηθήσουμε, στάθηκαν στα πόδια τους, ήταν πολύ καλά.

Πρόεδρος: Υπήρχαν γεγονότα που επηρέασαν την ιδιοσυγκρασία της; Τον τρόπο σκέψης της;

Μάρτυρας: Όχι κάτι συνταρακτικό. Ο θάνατος της γιαγιάς, αυτό όχι κάτι άλλο.

Πρόεδρος: Η άλλη γιαγιά πως είχε πεθάνει;

Μάρτυρας: Την είχε σκοτώσει ο παππούς.

Πρόεδρος: Τον γνώριζε αυτόν τον παππού;

Μάρτυρας: Ναι και είχαν πολύ καλή σχέση.

Πρόεδρος: Από τότε που απέκτησαν το παιδί, το 2013, η σχέση τους πως ήταν;

Μάρτυρας: Πιο καλή, η Ρούλα κατάλαβε ότι έγινε μάνα, πιο συνειδητοποιημένη, η φροντίδα που έδινε στο παιδί, παρόλο που δεν ήξερε. Έδινε παρά πολλά πράγματα, την αφοσίωση και όλη αυτή τη φροντίδα. Να το ταΐσει, όπως της έλεγε ο γιατρός, όλα αυτά τα πράγματα….

Σαν κάτι που «ήρθε κι έφυγε» χαρακτήρισε την εξωσυζυγική σχέση του Μάνου Δασκαλάκη η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Αυτό ήρθε κι έφυγε. Εγώ δεν το ήξερα. Το έμαθα εκ των υστέρων. Η Ρούλα μου ήθελε να συνεχίσει την οικογένεια της» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Μετά αρρώστησε η Μαλένα ξαφνικά, ήταν εντάξει οι σχέσεις τους;

Μάρτυρας: Ήταν καλά.

Πρόεδρος: Πεθαίνει η Μαλένα, εκεί πως ήταν οι σχέσεις τους;

Μάρτυρας: Δε μπορούσε να το πιστέψει (η Ρούλα)….

Πρόεδρος: Το 2019; Μετά το θάνατο της Μαλένας; Πως βίωσε το πένθος της;

Μάρτυρας: Συνεχώς κλάμα, κάθε μέρα πήγαινε στο νεκροταφείο, έκλαιγε συνέχεια στο σπίτι, έκλαιγε και στο νεκροταφείο. Δε μπορούσε να το συνειδητοποιήσει. Πήγε σε ψυχολόγο.

Πρόεδρος: Η Τζωρτζίνα πως ήταν μετά το θάνατο της Μαλένας;

Μάρτυρας: Την αγαπούσε τη Μαλένα και σίγουρα της έλειπε. Κλείστηκε στον εαυτό της. Ρωτούσε που είχε πάει η Μαλένα μας, της απαντούσε η μαμά έχει γίνει αγγελουδάκι και σε προσέχει, αυτό.

Πρόεδρος: Τις ημέρες που πέθανε η Ίριδα, οι σχέσεις του ζευγαριού πως ήταν;

Μάρτυρας: Καλές.

Πρόεδρος: Το προηγούμενο βράδυ, ο κος Δασκαλάκης κοιμήθηκε στο σπίτι του; Το ξέρετε;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Όταν απεβίωσε η ίριδα ο κος Δασκαλάκης ήταν σπίτι;

Μάρτυρας: Ναι

Προέδρος: Προσέξετε τι λέτε. Ήταν εκεί;

Μάρτυρας: Όχι δεν ήταν εκεί, ήταν η Ρούλα εκεί και η Δήμητρα εκεί.

«Αν δεν αργούσε ο αναισθησιολόγος το παιδί μπορεί να είχε σωθεί»

Ως μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου, που ξεκίνησε την κατάθεση του περιγράφοντας τι συνέβη μια ημέρα πριν εκδηλώσει το πρώτο επεισόδιο η Τζωρτζίνα. Και ο συγκεκριμένος μάρτυρας περιέγραψε ότι το παιδί διαμαρτυρήθηκε για έντονο πόνο, ενώ στήριξε την απόφαση της οικογένειας να μη καλέσει ασθενοφόρο αλλά να μεταφέρουν οι ίδιοι το παιδί στο Καραμανδάνειο. «Ήταν η τελευταία φορά που άκουσα τη Τζωρτζίνα μου. Επειδή κόρναρα για να την πάω στο Καραμανδάνειο είπε «παππού πάμε γάμος;». Τελευταία φορά…» είπε και ξέσπασε σε δάκρυα ο σύντροφος της μητέρας της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Η προσωπικότητα της Ρούλας είναι δυνατή. Για μένα είναι πρότυπο. Ήταν άρτια μάνα. Δεν ξέρω αν το έβλεπε κι ο άντρας της αυτό, αλλά ήταν ευχαριστημένος. Ήταν πρότυπο μάνας και συζύγου» είπε ο μάρτυρας.

Πρόεδρος: Πως είναι το πρότυπο για εσάς;

Μάρτυρας: Ήταν δίπλα στα παιδιά της. Τα φρόντιζε, τα έπλενε, τα τάιζε, ήταν δίπλα τους, μαγείρευε στον άντρα της. Εγώ επειδή ταξίδευα πολύ αυτά δεν τα έχω ζήσει κι όταν την έβλεπα χαιρόμουν.

Ο μάρτυρας άφησε αιχμές για τον αναισθησιολόγο Χασαπόπουλο στο Καραμανδάνειο τον οποίο κατηγόρησε για καθυστέρηση. «Αν δεν είχε καθυστερήσει αυτός με τη διασωλήνωση το παιδί μπορεί να είχε σωθεί» είπε ο μάρτυρας με την πρόεδρο ν προχωρά σε σειρά ερωτήσεων.

Πρόεδρος: Τι ξέρετε για τον κ. Χασαπόπουλο;

Μάρτυρας: Στις 11 Απριλίου μίλησα το μεσημέρι με βιντεοκλήση με τη Τζωρτζίνα. Το απόγευμα μας πήρε και μας είπε ότι δεν είναι καλά το παιδί και να πάμε στο νοσοκομείο. Γύρω στις 18.30; Δεν θυμάμαι καλά τις ώρες, τι διαφορά έχει;

Πρόεδρος: Ότι στις 18.30 δεν είχε συμβεί το επεισόδιο! Αυτή τη διαφορά έχει!

«Εγώ δεν είδα τον κ. Χασαπόπουλο. Άκουσα και από τον σύζυγο της μητέρας του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός άργησε να έρθει. Και από το στόμα του κ. Δασκαλάκη ότι ο γιατρός ήρθε 10 λεπτά μετά από αυτόν!» είπε ο μάρτυρας ενώ απάντησε πως δε γνωρίζει από τι πέθανε τελικά το παιδί αλλά θυμόταν «ότι ήθελε το παιδί της ΜΕΘ. Να έχει μεγαλύτερη προσοχή. Αυτό θυμάμαι από το Ριο. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει δυσαρέσκεια για τους γιατρούς».

Υποστ. Κατηγορίας: Ποιος σας είπε ότι δεν έγινε σωστή διασωλήνωση;

Μάρτυρας: Εγώ είπα ότι άκουσα από τους άλλους πως άργησε ο Χασαπόπουλος δέκα λεπτά. Και λέω εγώ ότι από τα δέκα λεπτά παθαίνει βλάβη ο εγκέφαλος. Τα ακούω από τις τηλεοράσεις, από αυτά που λένε. Η καθυστέρηση υπήρχε.

«Δεν θα έκανε ποτέ κακό στο παιδί της»

«Πιστεύω ότι η αδερφή μου δεν έχει καμία σχέση με τον θάνατο του παιδιού της. Το παιδί της το λάτρευε, δεν θα του έκανε ποτέ κακό». Με αυτά τα λόγια έκλεισε την κατάθεση της η Δήμητρα Πισπιρίγκου που νωρίτερα είχε περιγράψει την αδελφή της ως έναν «περήφανο άνθρωπο» που δεν έκλαιγε δημοσίως.

«Η αδελφή μου είναι περήφανος άνθρωπος. Δε θέλει να κλαίει μπροστά στους άλλους. Δεν εκδηλώνεται. Μετά στο σπίτι της εκδηλώνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ όταν ερωτήθηκε για την περίφημη συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή μαζί με τον σύζυγο της, η μάρτυρας απάντησε: «Δε συμφωνούσα που έδωσε τη συνέντευξη η αδελφή μου. Σ’ αυτή την συνέντευξη δεν είχε προλάβει να πενθήσει. Όλη η Ελλάδα και οι δημοσιογράφοι είχαν πέσει επάνω της. Πιστεύω ότι σ’ αυτή την συνέντευξη δεν ήταν συγκεντρωμένη. Εγώ το έμαθα μία μέρα μετά»

Μια διαφορετική εκδοχή από το Μάνο Δασκαλάκη παρουσίασε η Δήμητρα Πισπιρίγκου σχετικά με έναν καβγά του ζευγαριού κατά τον οποίο η Ρούλα Πισπιρίγκου εμφανίζεται να δηλώνει πως θα αυτοκτονήσει.

«Με είχε πάρει τηλέφωνο ο Δασκαλάκης και μου λέει «η αδελφή σου απειλεί ότι θα αυτοκτονήσει. Βάλε της μυαλό εσύ». Την πήρα και μου είπε ότι ποτέ δεν είπε ότι θα αυτοκτονήσει και ήθελε να ηρεμήσει. Μου είπε «έχω χάσει δεύτερο παιδί δεν είμαι καλά». Αυτός της είπε «τραβά αυτοκτόνησε», μου έδειξε και τα μηνύματα» ανέφερε η μάρτυρας.

Εισαγγελέας: Όταν γινόντουσαν αυτά που ήταν το παιδί;

Μάρτυρας: Σε ένα φιλικό σπίτι των παιδιών κοντά στο σπίτι της αδελφής μου. Δε θυμάμαι ποιος το πήγε εκεί. Η αδελφή μου πήγε στο ξενοδοχείο. Εγώ πήγα και πήρα το παιδί από το φιλικό σπίτι στις 7 Απριλίου, πήρα και την αδελφή μου και πήγαμε στην Αλισσό.

Εισαγγελέας: Το επόμενο πρωί με το επεισόδιο του παιδιού δεν πήρατε το ΕΚΑΒ;

Μάρτυρας: Πήραμε να δούμε ποιο νοσοκομείο εφημερεύει.

Εισαγγελέας: Για την εξωσυζυγική σχέση Δασκαλάκη τι σας είπε;

Μάρτυρας: Μου είπε τι έγινε, ότι τον συγχώρεσε και πάμε παρακάτω. Είχα μιλήσει και μαζί του γιατί είχαμε φιλική σχέση.

Εισαγγελέας: Για τη δίκη της σχέση;

Μάρτυρας: Πήγε μια φορά με κάποιον άλλο για επιβεβαίωση μου είπε.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Κάντε μας like στο Facebook
  • Κάντε μας like στο Twitter
  • Share This Article