Δικαστήρια της Αθήνας αχρηστοποιούνται την Πέμπτη – Δικηγόροι αποχή σε μαζική κινητοποίηση

NEWSROOM

Τα δικαστήρια της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης έχει αποφασίσει για καθολική αποχή από τα καθήκοντά τους εκείνη την ημέρα, λόγω της ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Επιπλέον, έχουν αποφασίσει 3ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους την 28η Φεβρουαρίου, ημέρα μνήμης των θυμάτων του δυστυχήματος στις Τέμπες. Την ίδια ημέρα, θα πραγματοποιηθούν και διάφορες εκδηλώσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

Τέλος, για την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου, έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ελλάδας, σχετικά με οικονομικά θέματα του κλάδου.

Όσον αφορά στο μέλλον των κινητοποιήσεων, η απόφαση για τη συνέχεια της αποχής από τα ποινικά δικαστήρια και τις διαταγές πληρωμής και εκτέλεσης υποθέσεων Τραπεζών και funds θα ληφθεί μετά τις 23 Φεβρουαρίου, μετά την ολοκλήρωση της νομοθετικής διαδικασίας στη βουλή.

Οι εξελίξεις για το θέμα αυτό θα παρακολουθηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη και την απόφαση/πρόταση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article