in

Δείτε πώς είναι σήμερα η δημοσιογράφος Μάρω Λεονάρδου και τι δουλειά κάνει! Γιατί εξαφανίστηκε από την τηλεόραση;

Η άλλοτε παρουσιάστρια, που διακρίθηκε για την αξιοπιστία και τη διαφορετική της τοποθέτηση απέναντι σε όσα συνέβαιναν, πολύ πριν εκφράσουν άλλοι αντίστοιχες απόψεις, ενώ είχε σκορπίσει γέλιο με την ατάκα «να ζεσταθεί το κω@@@άκι μας», εμφανίστηκε πρόσφατα στην Ελένη Μενεγάκη και είναι άλλος άνθρωπος.

Η ίδια έχει βάψει το μαλλί της κόκκινο, έχοντας συνηθίσει στις αλλαγές χρωμάτων της κώμης της. Παράλληλα, τόνισε πως σήμερα ασχολείται περισσότερο με την αστρολογία, εξηγώντας το λόγο που αποχώρησε, βγαίνοντας νωρίτερα στη σύνταξη.

Η νέα της ζωή
Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στους πειραματισμούς με τα μαλλιά της, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πειράξει πολλές φορές το χρώμα και το μήκος τους: «Δεν μου άρεσαν τα μαλλιά μου, ήθελα να έχω μακριές μαύρες μπούκλες… Είχα τρεις τρίχες ξανθές που προσπαθούσαν να κάτσουν στο κεφάλι μου!».

Η Μάρω Λεονάρδου υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία και την τηλεόραση και πλέον βρίσκεται εκτός. Η ίδια πάντως απολαμβάνει τον ελεύθερό της χρόνο:

«Είχα στο μυαλό μου απλά ότι θα φύγω, γιατί είχα κουραστεί. 21 χρόνια κάθε μέρα στην τηλεόραση είναι πολλά… Και 33 χρόνια στην δημοσιογραφία είναι επίσης πολλά. Επειδή δούλευα από τα 18 είχα το προνόμιο να βγω στη σύνταξη νωρίτερα και βγήκα, γιατί ήθελα να έχω ελεύθερο χρόνο στη ζωή μου. Ήταν αυτός ο ψυχαναγκασμός, που με το που τελείωσα το σχολείο έπιασα δουλειά. Η αλήθεια είναι ότι είχε έρθει μία κόπωση, είχακουραστεί και ήθελα ελεύθερο χρόνο. Δούλευα πάντα με ωράρια, δούλευα πάντα με βάρδιες. Έχω δουλέψει τα περισσότερα Χριστούγεννα και Πάσχα της ζωής μου, τα περισσότερα σαββατοκύριακα της ζωής μου, ε, φτάνει», εξήγησε.

Πάντα ήθελε να ζήσει στα Κύθηρα και πλέον πάει συχνότερα. Εκείνο που της αρέσει περισσότερο είναι ότι δεν κλείνει ημερομηνία επιστροφής.

«Στα παιδιά μου τους έλειψε πολύ ότι δεν ήμουν στο σπίτι κι όταν ήμουν στο σπίτι ήμουν σαν την τρελή. Θυμάμαι είχαμε κανονίσει οικογενειακή εκδρομή και δεν πήγαμε ποτέ λόγω δουλειάς. Δεν έζησα φοιτητική ζωή, δεν ήμουν ελεύθερη από υποχρεώσεις», είπε.

Η Μάρω Λεονάρδου ξεκίνησε να ασχολείται με την ψυχολογία όταν πέρασε από το γραφείο του ψυχοθεραπευτή για να μπει στη διαδικασία της ψυχανάλυσης.

«Ως Σκορπιός στο ζώδιο δεν μένω ήσυχη. Ξεκίνησα για να ψυχαναλυθώ εγώ και σιγά σιγά μπήκα στην εκπαίδευση… Αναρωτήθηκα τι θέλει να πει ο παππούς Φρόυντ και ο κάθε ψυχαναλυτής; Είμαι ακόμα στην εκπαίδευση και δεν κλέβω τα εύσημα από τους ειδικούς. Και στην ψυχοθεραπεία και στην αστρολογία ψάχνεις πρώτα τον εαυτό σου. Εάν δεν καταφέρεις να βρεις τον εαυτό σου δεν μπορείς να ψυχολογήσεις τον άλλον ούτε να του φτιάξεις τον αστρολογικό χάρτη… Είναι δύο διαφορετικά πράγματα, όμως για μένα συναντώνται», είπε.

Το τελευταίο βιβλίο της Μάρως Λεονάρδου κυκλοφορεί με τίτλο «Ο Ερωτευμένος Φρόυντ». Αφορά το πάντρεμα της ψυχολογίας και της αστρολογίας και διαβάζεται άνετα και από γυναίκες και από άντρες.

«Δεν ξέρω αν μπαίνει στο κλαμπ των αυστηρών συγγραφέων, των κουλτουριάρηδων, που βλέπουν με υφάκι το ροζ εξώφυλλο… Εγώ τα παντρεύω όλα και δέχομαι τους πάντες. Ζούμε σε μία εποχή που τα εκλογικεύουμε όλα, που αν νιώσουμε τον έρωτα τον αποφεύγουμε, γιατί είναι επικίνδυνο να χάσουμε την ασφάλεια μας, την ισορροπία μας, τον έλεγχο. Οι σχέσεις, ο έρωτας έχουν γίνει σαν ένα καλό πτυχίο, σαν ένα καλό αυτοκίνητο, σαν ένα προσοδοφόρο επάγγελμα. Όταν το κόβεις με τη λογική, ποιος κεραυνοβόλος έρωτας;», είπε.

Η συμβουλή της Μάρως Λεονάρδου είναι να ακούμε την καρδιά μας: «Κάνε αυτό που γουστάρεις και τίποτα άλλο. Μόνο αυτό θα σε βγάλει κάπου. Όλα τα άλλα κάποια στιγμή θα καταρρεύσουν. Ζούμε σε μία κοινωνία που καταρρέει. Φανταζόμασταν ποτέ ότι θα περάσουμε κορωνοϊό; Κάνουμε λογικά πράγματα κι έρχεται η ίδια η ζωή που γίνεται παράλογη και εξωφρενική και δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με τη λογική. Μόνο η καρδιά μπορεί να σε σώσει. Οι επιθυμίες σου σε ικανοποιούν και σε κάνουν ευχαριστημένο. Εάν είσαι ευχαριστημένος μπορείς να τα δεις όλα θετικά!».

https://www.youtube.com/watch?v=lbQtqHtuz2A

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Μαριάννα Καλλέργη: Η φωτογραφία με το καυτό μαγιό που ανέβασε προκαλεί εμφράγματα

Η Γη Της Ελιάς Β’ Κύκλος: Είναι το μοναδικό στήριγμα για την Αθηνά