Ανακάλυψη νέας αιτίας για τη νόσο Αλτσχάιμερ: Τι πρέπει να γνωρίζετε

NEWSROOM

Η ειδική εικόνα που παρουσιάζεται, δείχνει έναν ανθρώπινο εγκέφαλο και συμβολίζει τη νόσο Αλτσχάιμερ και την αντίστοιχη μελέτη που είναι δυσκολότερη να πραγματοποιηθεί.

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια καταστροφική αλλά κοινή πάθηση, που γίνεται ακόμη πιο οδυνηρή, καθώς αφενός δεν υπάρχει θεραπεία και αφετέρου η ασθένεια είναι δύσκολο να μελετηθεί.

Ωστόσο, μετά από επτά χρόνια εργασίας, ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Υγείας και Επιστήμης του Όρεγκον (OHSU) λένε ότι ανακάλυψαν μια νέα αιτία της νόσου Αλτσχάιμερ και της αγγειακής άνοιας. Η ανακάλυψή τους έρχεται μετά από πολυετή έρευνα και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό βήμα προς την εξεύρεση θεραπευτικών τρόπων για αυτήν την πολύ δύσκολη νόσο.

Η ανακάλυψή τους είναι πολύ σημαντική διότι η νόσος Αλτσχάιμερ και η αγγειακή άνοια αποτελούν δύο από τις πιο διαδεδομένες νευρολογικές ασθένειες στον κόσμο. Η νόσος Αλτσχάιμερ προκαλεί απώλεια μνήμης, προβλήματα συγκέντρωσης και άλλες διαταραχές της γνωστικής λειτουργίας, ενώ η αγγειακή άνοια συνδέεται με τις αιμορραγίες και την απώλεια της λειτουργικότητας των αιμοφόρων αγγείων.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτών των νευρολογικών ασθενειών. Πρόκειται για μια πρωτεΐνη που βρίσκεται εκτός του εγκεφάλου, αλλά μεταφέρεται στον εγκέφαλο και προκαλεί την ασθένεια. Η ανακάλυψη αυτή μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προσεγγίσεων για τη νόσο Αλτσχάιμερ και την αγγειακή άνοια.

Ωστόσο, οι ερευνητές σημειώνουν ότι ακόμη χρειάζεται πολύ περαιτέρω μελέτη για να κατανοήσουν πλήρως τα αίτια και τους μηχανισμούς αυτών των νευρολογικών ασθενειών. Παρά την ανακάλυψη αυτή, οι θεραπείες για τη νόσο Αλτσχάιμερ και την αγγειακή άνοια εξακολουθούν να είναι περιορισμένες.

Συνολικά, η ανακάλυψη ενός νέου αιτίου για τη νόσο Αλτσχάιμερ και την αγγειακή άνοια αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατανόηση και την αντιμετώπιση αυτών των σοβαρών νευρολογικών ασθενειών. Η ερευνητική προσπάθεια συνεχίζεται και ελπίζεται ότι στο μέλλον θα βρεθούν ακόμη πιο αποτελεσματικές θεραπείες για την αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών που επηρεάζουν τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article