Alert – Το λιτό σκίτσο του για την κακοκαιρία Daniel

NEWSROOM

Αρκάς: Ο διάσημος και ταλαντούχος σκιτσογράφος πάντα δημιουργεί σκίτσα που έχουν σχέση με την επικαιρότητα. Η κακοκαιρία Daniel η οποία έπληξε τη χώρα μας μην αφήνοντας τίποτα όρθιο στη Θεσσαλία, στη Μαγνησία και στα Τρίκαλα. Ο απολογισμός είναι αποκαρδιωτικός και η επόμενη μέρα απαιτεί έναν πολύ καλό κυβερνητικό σχεδιασμό, συσπείρωση των κομμάτων και βέβαια αρωγή προς τους πληγέντες που ξεφεύγει από « την απλή ασπιρίνη» καθώς τα χρήματα και οι παροχές που θα δοθούν είναι πενιχρές και δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση ούτε το ψυχολογικό αλλά ούτε και το οικονομικό κόστος των ανθρώπων που βλέπουν τους κόπους μιας ζωής να πηγαίνουν στράφι.

Αρκάς: Στο σκίτσο του αποτυπώνεται ολόκληρη η καταστροφή και η εγκατάλειψη

Δρόμοι έχουν γίνει λίμνες και ποτάμια, το νερό στον Βόλο δεν είναι πόσιμο και ο στρατός κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να απεγκλωβίσει κόσμο. Ζώα πνίγηκαν, ο Θεσσαλικός κάμπος καταστράφηκε και είναι πασιφανές πως θα περάσουν μήνες μέχρι οι άνθρωποι να βρουν τα πατήματά τους και να κάνουν επανακίνηση της ζωής τους.

Στο σημερινό του σκίτσο ο Αρκάς παρουσιάζει έναν μοναχικό σκύλο να περπατά στα λασπόνερα όταν τα πάντα γύρω του είναι κατεστραμμένα. Πρόκειται για μια εικόνα πικρή αλλά μην ξεχνάμε πως ο άνθρωπος έχει την υποχρέωση και την δύναμη να παλεύει και να αναγεννάται από τις «στάχτες» του.

Ποιος είναι ο Αρκάς

Ο Αρκάς είναι Έλληνας σκιτσογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 δημοσιεύοντας τη σειρά Ο Κόκκορας στο περιοδικό Βαβέλ και στη συνέχεια στο Παρά Πέντε και στο Μικρό Παρά Πέντε. Το έργο του αποτελείται κυρίως από σειρές με συγκεκριμένο θέμα – πρωταγωνιστές που δημοσιεύονται σε περιοδικά και εφημερίδες και συγκεντρώνονται στη συνέχεια σε άλμπουμ. Από τα έργα του ο Ισοβίτης έχει γίνει σειρά με μαριονέτες για την ελληνική τηλεόραση από τον Μάνθο Σαντοριναίο. Δουλειές του έχουν μεταφραστεί σε άλλες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, πολωνικά, ρουμανικά, σέρβικα και βουλγάρικα), ενώ έχει γράψει και θεατρικά έργα.

Το πραγματικό ονοματεπώνυμο του εν λόγω συγγραφέα είναι άγνωστο, καθώς ο ίδιος δεν το έχει αποκαλύψει, ενώ τα ονόματα Αντώνης Ευδαίμων και Γεράσιμος Σπανοδημήτρης που έχει χρησιμοποιήσει σε έργα του, θεωρούνται ψευδώνυμα. Επίσης, έχει προταθεί το όνομα Άρης Καστρινός (απ’ όπου υποτιθέμενα προέρχεται και το ΑΡ-ΚΑΣ).

Κατά καιρούς ασκήθηκε κριτική στο έργο του, κυρίως (αλλά όχι αποκλειστικά) από τον πολιτικό χώρο της Αριστεράς.Οι επικρίσεις αφορούν κυρίως ορισμένα σκίτσα του που κατηγορήθηκαν ότι είναι μισογυνικά και “χοντροφοβικά”. Τον Ιούλιο του 2019 η σελίδα του στο Facebook, σύμφωνα με τον ίδιο, απενεργοποιήθηκε για διάστημα μίας εβδομάδας λόγω συνεχών αναφορών από χρήστες που κατηγόρησαν τις αναρτήσεις του.

Αρκάς: Διάφορα ΜΜΕ και αρθρογράφοι έχουν εστιάσει στις πολιτικές του πεποιθήσεις

Ο ίδιος ο Αρκάς, καθώς και ΜΜΕ και αρθρογράφοι, χαρακτήρισαν τις επικρίσεις απόπειρα λογοκρισίας, ενώ υποστήριξαν ότι η σάτιρα του Αρκά στοχεύει το φαινόμενο της πολιτικής ορθότητας, επειδή το θεωρεί επικίνδυνο και ικανό να απειλήσει κατοχυρωμένα δημοκρατικά δικαιώματα και την ελευθερία του λόγου.

Λόγω της αλλαγής του περιεχομένου και των πολιτικών μηνυμάτων των έργων του ανα τα χρόνια καθώς και της ανωνυμίας του ορισμένοι εικάζουν πως ο αυθεντικός Αρκάς έχει πεθάνει και πλέον τα υποτιθέμενα έργα του δημιουργούνται από τρίτους.

Όλες οι ειδήσεις της επικαιρότητας βρίσκονται εδώ, στο Newsblog! Σας κρατάμε ενήμερους για όλα τα νέα της επικαιρότητας με τις τελευταίες εξελίξεις απο την Ελλάδα.

Μη χάσετε ούτε μια στιγμή αυτά που γίνονται στην Ελλάδα. Στο Newsblog,σκοπό έχουμε την ενημέρωση και να σας τη μεταδίδουμε άμεσα με κάθε δημοσίευση μας!

via

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article