Αγρότες του Έβρου αποκλείουν φορτηγά από Τουρκία-Βουλγαρία: Αναστολή στα τελωνεία Κήπων, Ορμενίου

NEWSROOM

Αγρότες στο μέτωπο στο Σύνταγμα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα – σε πλατείες, δρόμους, τελωνεία και λιμάνια. Σε όλη την Ελλάδα ακούγεται σήμερα μόνο η φωνή των αγροτών, είτε αυτών που έφτασαν στην Αθήνα με κάθε δυνατό μέσο, συμπεριλαμβανομένων ακόμη και πλοίων από την Κρήτη, είτε αυτών που υποστηρίζουν τον αγώνα των συναδέλφων τους με άλλους τρόπους.

Οι αγρότες των περιοχών της Αλεξανδρούπολης και του Τυχερού, καθώς και γενικά του νοτίου Έβρου, προχώρησαν στον αποκλεισμό του τελωνείου Κήπων από τις 3 το μεσημέρι σήμερα, ο οποίος συνεχίζεται έως και νωρίς το βράδυ της Τρίτης, μπλοκάροντας έτσι σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας την είσοδο και έξοδο φορτηγών από τη χώρα προς την Τουρκία.

Στο τελωνείο της Ορμενίου, αγρότες και πολίτες έφτασαν περίπου την ίδια χρονική στιγμή με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα από το μπλόκο των Καστανεών, αλλά και τα γύρω χωριά, την Ορεστιάδα και το Διδυμότειχο. Ανάμεσά τους και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, γυναίκες κρατώντας πανό διαμαρτυρίας και ελληνικές σημαίες. Απέκλεισαν το τελωνείο και δεν επιτρέπουν την είσοδο από τη Βουλγαρία, αλλά και την έξοδο φορτηγών, ενώ κανονικά περνούν τα ΙΧ.

Στη Ξάνθη, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης. Οι διαδηλωτές ζέσταναν τα οχήματά τους σε δύο σημεία, στην ανατολική και δυτική είσοδο της πόλης και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου και τα ακινητοποίησαν.

Στη Φλώρινα, έκλεισε για όλους το τελωνείο της Νίκης, από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που διεξάγεται και το συλλαλητήριο στην Αθήνα. Συμβολικά αυτή την ώρα κλειστό είναι και το τελωνείο των Ευζώνων.

Στα Τρίκαλα, έχει στηθεί μια μεγάλή γιορτή παρά τη βροχή. Όσοι αγρότες δεν κατάφεραν να κατέβουν στην Αθήνα, με πάνω από 30 τρακτέρ, βρίσκονται στην πόλη και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να τελειώσει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν ληφθούν μέτρα για την πρωτογενή παραγωγή.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article