Αυτοκίνητα από τις πλημμυρισμένες περιοχές πωλούνται σε δημοπρασίες σε ανυποψίαστους πολίτες (video)

NEWSROOM

Μια απίστευτη κομπίνα έχουν στήσει επιτήδειοι, οι οποίοι πουλάνε σε δημοπρασίες σε ανυποψίαστους πολίτες, αυτοκίνητα από τις πλημμυρισμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο της εκπομπής Οι Δεκατιανοί του ΣΚΑΪ, έρχεται στο φως μια απίστευτη αποκάλυψη που αφορά την αγορά αυτοκινήτων σε πλημμυρισμένες περιοχές της Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Daniel, πολλές πόλεις, όπως ο Βόλος και η Λάρισα, χτυπήθηκαν βάναυσα απο τις βροχές και τις πλημμύρες, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε πολυάριθμα οχήματα.

Η αποκάλυψη αφορά τον τρόπο με τον οποίο ορισμένα από αυτά τα αυτοκίνητα επαναπωλούνται σε δημοπρασίες, κινδυνεύοντας να φέρουν ανυποψίαστους αγοραστές σε επικίνδυνη θέση.

Δημοπρασίες με πλημμυρισμένα αυτοκίνητα

Σύμφωνα με την αποκάλυψη της εκπομπής Οι Δεκατιανοί, αυτοκίνητα που εκτέθηκαν στις πλημμύρες σε πόλεις όπως ο Βόλος και η Λάρισα, δεν αποσύρονται από την κυκλοφορία όπως θα έπρεπε. Αντίθετα, καταλήγουν σε δημοπρασίες, προσφέροντας τη δυνατότητα αγοράς σε ανυποψίαστους πολίτες που δεν γνωρίζουν το ιστορικό τους.

Ο κίνδυνος για τους αγοραστές

Τα αυτοκίνητα που έχουν καταστραφεί απο τις πλημμύρες εκτίθενται σε σημαντικές ζημιές, καθώς το νερό μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στα συστήματα και τα εξαρτήματα τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μελλοντικά προβλήματα ασφάλειας και λειτουργίας για τα οχήματα αυτά, ενώ οι διασφαλίσεις που παρέχονται σε αυτοκίνητα πλημμυρισμένα συχνά είναι πολύ χαμηλές.

Οι αγοραστές που αγοράζουν αυτοκίνητα από δημοπρασίες χωρίς να έχουν επαρκείς πληροφορίες για το ιστορικό τους τίθενται σε κίνδυνο να αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο που είναι επικίνδυνο για την οδήγηση και θα απαιτήσει υψηλές επισκευές.

Προστασία των αγοραστών

Για να προστατευτούν οι αγοραστές αυτοκινήτων από δημοπρασίες, είναι σημαντικό να λαμβάνουν υπόψη τα εξής:

  • Ιστορικό του Οχήματος: Πρέπει να αναζητήσουν πληροφορίες για το ιστορικό του οχήματος, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων πλημμυρικών ζημιών.
  • Έλεγχος του Οχήματος: Ένας ανεξάρτητος μηχανικός πρέπει να ελέγξει το αυτοκίνητο για ζημιές και προβλήματα.
  • Έλεγχος των Διασφαλίσεων: Οι αγοραστές πρέπει να ελέγχουν το επίπεδο των διασφαλίσεων που παρέχονται για το αυτοκίνητο.

Η αποκάλυψη της εκπομπής Οι Δεκατιανοί αναδεικνύει τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι αγοραστές αυτοκινήτων από πλημμυρισμένες περιοχές. Είναι σημαντικό για τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας πριν αποκτήσουν ένα αυτοκίνητο με αμφιβόλου ιστορικού.

Δείτε το βίντεο με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article