6 μέλη της «Vor V Zakone»: Οι εγκληματίες που έκαναν κλοπές, αρπαγές, τοκογλυφίες και εκβιασμούς

NEWSROOM

Αποκαλύφθηκαν οι ταυτότητες και οι φωτογραφίες εξί μελών της εγκληματικής οργάνωσης “Vor V Zakone”, η οποία έκλεβε από σπίτια, πραγματοποιούσε τοκογλυφίες, αρπαγές και έκβασεις. Η οργάνωση εξαρθρώθηκε την 12-01-2024 από το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Αττικής.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είναι:

1. KHOKHIASHVILI ή JANKUS ή KIFIANI (ον) IRAKLI ή DOVYDAS ή LUKA του DAVID ή STASI ή DAVIT και της NATELA ή LAINA ή NATIA, γεν. 19-2-1982 ή 4-3-1980 στη Γεωργία ή στη Λιθουανία,
2. AKHALADZE ή ZARKUA (ον) VAZHA ή AMIRAN ή AMIPAN ή ZVIAD του AMIDAH ή SAOUR ή AMIRAL ή ZAURI και της TAMARI ή NATELA ή TAMARA, γεν. 15-6-1979 ή 1976 ή 1975 στη Γεωργία,
3. KUBLASHVILI ή JIKIDZE ή LOSABERIDZE (ον) REVAZI ή REVAZ του GALATIONI ή GALAKTION ή GALAKTIONI και της OLIA ή OLGA, γεν. 27-7-1964 στη Γεωργία,
4. TCHILAIA ή ELMAZI (ον) GIGA ή GEZIM του GURAMI ή GORAMI ή GEMAL και της TALINA ή BEZIJE, γεν. 13-6-1986 ή 26-6-1977 στη Γεωργία ή στην Αλβανία,
5. BEGIJANASHVILI (ον) TORNIKE του ALEXANDRE και της NAZI, γεν. 25-6-1988 στη Γεωργία,
6. BAZADZE ή PAVADZE (ον) ZVIAD ή ZVIADI ή SVIAD του MURAZ ή TEIMURAZI και της MARIAN, γεν. 22-6-1988 ή 22-7-1987 στη Γεωργία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της οργάνωσης είχαν επιπλέον συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διαρρήξεις και κλοπές από οικίες και αποθήκες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και στην επαρχία. Επίσης, τα μέλη της οργάνωσης δραστηριοποιούσαν σε αρπαγές, εκβιασμούς και τοκογλυφίες.

Η εξάρθρωση της οργάνωσης έγινε με την οργάνωση αστυνομικής επιχείρησης, κατά την οποία συνελήφθησαν επτά αλλοδαποί, έξι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ένας για συμμετοχή σε αυτήν. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα στελέχη της οργάνωσης είχαν τέτοιο επίπεδο σεβασμού αλλά και φόβου προς τον αρχηγό, που διακατέχονταν από ιδιαίτερη ανησυχία.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για αρκετά αξιόποινα εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων κλοπών, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, εκβίαση, αρπαγή, παράβαση περιοριστικών μέτρων, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, ναρκωτικών και αλλοδαπών, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί το πλήρες εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων, τα οποία εκτιμάται ότι είναι κλοπιμαία.

Το κοινό καλείται να επικοινωνήσει με την αστυνομία για οποιεσδήποτε σχετικές πληροφορίες σχετικά με την υπόθεση. Οι αξιόποινες πράξεις προσβάλλουν τα έννομα αγαθά της δημόσιας τάξης και της ιδιοκτησίας, και η δημοσιοποίηση αυτών των στοιχείων έχει σκοπό να ανιχνευθούν και να διωχθούν άλλες αξιόποινες πράξεις των κατηγορουμένων και να προστατευθεί ο πληθυσμός από αυτές τις εγκληματικές πράξεις.

Η έρευνα εξετάζει επίσης την προέλευση των κατασχεθέντων αντικειμένων και το πλήρες εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των κατηγορούμενων. Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν εξακριβώνονται για να ανακαλυφθεί η πλήρης κλίση του εγκλήματος που διαπράχθηκε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article