Τραγωδία στην Χαλκιδική απο την κακοκαιρία. 6 νεκροί 80 τραυματίες

Τραγωδία στην Χαλκιδική απο την κακοκαιρία
Τραγωδία στην Χαλκιδική απο την κακοκαιρία

Σύμφωνα με νέα στοιχεία οι νεκροί είναι 6  80 τραυματίες ενω υπαρχει και αγνοούμενος.  Πληροφορίες που μεταδίδει μέσω social media η ΕΡΤ μιλούν για ένα νεκρό ηλικιωμένο στην Ημαθία και νεκρούς στην Σωζόπολη Χαλκιδικής από τη σφοδρότατη καταιγίδα που έπληξε την Κεντρική Μακεδονία πριν απο λίγη ώρα! ! Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Δημόσια Τηλεόραση με ανάρτηση στο Twitter ενημερώνει για τους τρεις νεκρούς, ενώ τονίζει πως υπάρχουν πληροφορίες για ακόμη δύο!
 

Απίστευτης έντασης καταιγίδα προκάλεσε καταστροφές

Απίστευτης έντασης καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές  στα αστικά κέντρα και καταστροφές μεγάλης έκτασης στην ύπαιθρο και στις αγροτικές καλλιέργειες.
Η καταιγίδα που ξέσπαζε λίγο πριν τις 9 το βράδυ της Τετάρτης είχε σχετικά σύντομη χρονική διάρκεια, αλλά ήταν πρωτοφανούς έντασης!!
Ο ιδιαίτερα δυνατός αέρας και η καταρρακτώδης βροχή, προκάλεσαν προβλήματα και εκτεταμένες ζημίες, ενώ αναφέρθηκε ότι και άνθρωποι κινδύνευσαν.
Στην περιοχή της Νάουσας, πέραν των παραπάνω σημειώθηκε και έντονη χαλαζόπτωσή.
Η πυροσβεστική βρίσκεται επί ποδός καθώς αναφέρονται πτώσεις δέντρων και κλαδιών σε πάρα πολλά σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου.
Στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, κοντά στο Βρυσάκι, λεωφορείο προσέκρουσε σε  δέντρο που έπεσε από τον δυνατό αέρα.
Το τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής και της αστυνομίας δέχτηκαν δεκάδες κλήσεις για εγκλωβισμούς.
Σε πολλά σημεία οι δρόμοι έκλεισαν καθώς λόγω του δυνατού αέρα, κάδοι απορριμμάτων μεταφέρθηκαν στο κέντρο του οδοστρώματος.
Στο δρόμο Βέροιας – Μακροχωρίου την ώρα της καταιγίδα, μητέρα εγκλωβίστηκε σε στάση λεωφορείου με το ανήλικο παιδάκι της και έσπευσε στο σημείο να την παραλάβει περιπολικό της αστυνομίας.
Σε πολλά σημεία του νομού υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος καθώς κλαδιά δέντρων και ολόκληρα δέντρα που έπεσαν προκάλεσαν ζημιές στα καλώδια του δικτύου της ΔΕΗ.
Άγνωστη παραμένει η έκταση των ζημιών στις αγροτικές καλλιέργειες αλλά σύμφωνα με αυτά που έχουν καταγραφεί ήδη και την ένταση της καταιγίδας εκφράζονται φόβοι για ολική καταστροφή.
Στο βίντεο μια συρραφή από μικρά βίντεο που ανέβασαν αναγνώστες στο fb. Η συρραφή των βίντεο έγινε χωρίς επεξεργασία, όπως ανέβηκαν στο διαδίκτυο τα βίντεο αυτούσια. Τα πρώτα πλάνα είναι από την Αλεξάνδρεια, από το e-periskopisi και τα άλλα απο διάφορες περιοχές της Βέροιας, από βίντεο που δημοσίευσαν αναγνώστες
Ημαθία – ιδιαίτερα έντονη καταιγίδα 10/7/2019