Το WorldChampion Jet έκανε το πρώτο δρομολόγιο-ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ Video

Το εντυπωσιακό και ταχύτατο catamaran της Seajets, WorldChampion Jet πραγματοποιήσε σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά το “παρθενικό” του δρομολόγια προς τα νησιά των Κυκλάδων εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στο λιμάνι του Πειραιά. Το WorldChampion Jet ξεκίνησε σήμερα το πρωί 27.04.2019, στις 07.00 το πρώτο του εμπορικό δρομολόγιο στην ακτοπλοΐα, από τον Πειραιά, με επόμενους προορισμούς Σύρο, Μύκονο, Νάξο και τη Σαντορίνη.

To catamaran της Seajets, WorldChampion Jet
WorldChampion Jet αναχώρηση από το λιμάνι του Πειραιά

Το catamaran θα πραγματοποιεί δρομολόγια από τον Πειραιά για τις Κυκλάδες θα έως τις 2 Μαΐου, ενώ από τη Δευτέρα 6 Μαΐου θα δρομολογηθεί από τη Ραφήνα στις 07:40 το πρωί για Τήνο – Μύκονο – Πάρο – Νάξο, στα περυσινά δρομολόγια δηλαδή του «Tera Jet».

Πρόκειται για ένα σκάφος, υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ του Guinness, καθώς όταν κατασκευάστηκε ήταν το ταχύτερο catamaran του κόσμου.

Η συγκεκριμένη διάκριση, σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2000 και αφορούσε την κάλυψη της απόστασης Sumatra-Cochin των 1.063 ναυτικών μιλίων σε μόλις 24 ώρες, με μέση ταχύτητα 44,9 κόμβους και ανώτατη καταγεγραμμένη ταχύτητα 47,7 κόμβους!

Ναυπηγήθηκε το Μάρτιο 2000 στο Perth της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships, για λογαριασμό της δανέζικης lessors Borholmstrafikken.

Δρομολογήθηκε στη γραμμή Rønne (Bornholm Δανία) – Ystad (Σουηδία) και διακρίθηκε τότε ως το ταχύτερο πλοίο/catamaran στον κόσμο. Τον Απρίλιο του 2015, μεταβιβάστηκε στην Danske Færger A/S, ενώ από το 2011 χρησιμοποιήθηκε ως εφεδρικό πλοίο.

Έχει χωρητικότητα 6.400gt (485 dwt), μήκος 84 μέτρα, πλάτος 25 μέτρα και βύθισμα 4 μέτρα. Εξοπλίζεται με 2 πανίσχυρες General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 36.000 kwκαι αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 41 κόμβων και μέγιστη 48 Κόμβων! Στο 85% της ισχύος του καταναλώνει 7,4 τόνους/ώρα, ενώ φέρει την κλάση του Νορβηγικού Νηογνώμονα (Det Norske Veritas).

Μπορεί να μεταφέρει 1.055 επιβάτες και διαθέτει κοινόχρηστους χώρους συνολικής επιφάνειας 2.000 m². Το ξενοδοχείο του προσφέρει σαλόνι διακεκριμένης θέσης (business class lounge), εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπο, υποδοχή και shopping area. Έχει 597 καθίσματα στα σαλόνια του κυρίως deck, 56 καθίσματα στη διακεκριμένη θέση και 384 καθίσματα στο σαλόνι του ανώτερου deck, ενώ παρέχει ευκολίες πρόσβασης για τα ΑμεΑ. Στο γκαράζ του (837 γραμ. μέτρα) μπορεί να φιλοξενήσει 215 Ι.Χ. ή 144 Ι.Χ. και 10 φορτηγά των 20 τόνων ή 10 λεωφορεία, ενώ το μέγιστο ύψος του είναι 4,4 μέτρα.

Δείτε drone video της παρθενικής αναχώρησης του εντυπωσιακού και ταχύτατου catamaran της Seajets, WorldChampion Jet από το λιμάνι του Πειραιά !

Το video είναι απο τον youtuber Photolab-gr