Τεχνολογία: Ο σχεδιαστής των iPhone αποχωρεί από την Apple μετά από 23 χρόνια

jony ive

Η εταιρεία δεν θα βάλει… λουκέτο, αλλά σίγουρα θα υποστεί μεγάλο πλήγμα και θα κληθεί να καλύψει ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Ο δημιουργός των iphones, Jony Ive αποχωρεί μετά από 23 χρόνια από την Apple, προκειμένου «να δημιουργήσει μία ανεξάρτητη σχεδιαστική εταιρεία».
Ο Jony Ive είναι κάτι σαν θρύλος στον σχεδιασμό τεχνολογίας, καθώς είναι ο υπεύθυνος για τη δημιουργία, εκτός του iphone, του iMac και του iPad.
Το νέο αυτό εγχείρημα του Jony Ive ονομάζεται LoveFrom και ήδη έχει προκαλέσει… τρικυμία στην αγορά. Η Apple, γνωριζοντας την αξία και την ικανότητα του επί δύο και πλέον δεκαετίες στελέχου της, άφησε να εννοηθεί ότι θα είναι από τους πρώτους πελάτες της LoveFrom.
«Μετά από πολλά χρόνια και τη δημιουργία πρωτοπόρων προϊόντων, είμαι περισσότερο περήφανος για τη δημιουργία μίας νέας σχεδιαστικής ομάδας, που θα είναι ισότιμη με εκείνη της Apple. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στο σχεδιαστικό τιμ της Apple, οι οποίοι παραμένουν στενοί μου φίλοι και σκοπεύω να συνεργαστώ μαζί τους για πολλά χρόνια ακόμα», δήλωσε ο Jony Ive.
Ο CEO της Apple, Tim Cook επεσήμανε την προσφορά του Jony Ive στην εταιρεία από το 1996 που ανέλαβε θέση στο τιμ σχεδιασμού. «Η Apple θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Jony, αξιοποιώντας το ταλέντο και τη διορατικότητά του», δήλωσε ο Τιμ Κουκ.

Διαβάστε ακόμα:

NEWSBLOG

Written by NEWSBLOG

Στο Newsblog.gr ένα πλήθος δημοσιογράφων παρακολουθούν και ενημερώνουν τους επισκέπτες της ιστοσελίδας μας τόσο για τα νέα της χώρας όσο και για αυτά που συμβαίνουν ανά τον κόσμο.
Ο σκοπός των συντακτών του newsblog.gr δεν είναι η τυφλή αναπαραγωγή των ειδήσεων αλλά η διαρκής προσπάθεια για ανάδειξη των θεμάτων μέσα από πρωτότυπο ρεπορτάζ και μαρτυρίες των πρωταγωνιστών.