Συνταγή για να φτιάξετε Τηγανητές Πατάτες Φούρνου σε 30 Λεπτά!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΥ

Ξεχάστε τις λιπαρές και βαριές τηγανιτές πατάτες! Φτιάξτε τις δικές σας τραγανές και χρυσαφένιες τηγανητές πατάτες στο φούρνο, χωρίς να έχετε καθόλου ενοχές!

Χρησιμοποιήστε μόνο ελαιόλαδο, μυρωδικά και μπαχαρικά της αρεσκείας σας για ένα υγιεινό και γευστικό αποτέλεσμα που θα λατρέψετε. Ιδανικό συνοδευτικό για κρεατικά, ψάρια, ή ακόμα και σαν σνακ με τις αγαπημένες σας σάλτσες.

Υλικά:

  • 1 κιλό πατάτες κατάλληλες για τηγάνισμα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε ομοιόμορφα μπαστουνάκια.
  3. Πλένετε καλά τις πατάτες σε κρύο νερό για να απομακρυνθεί το άμυλο.
  4. Στεγνώστε καλά τις πατάτες με μια πετσέτα κουζίνας.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Απλώστε τις πατάτες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, φροντίζοντας να μην αλληλοεπικαλύπτονται.
  7. Ψήστε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  8. Σερβίρετε ζεστές και απολαύστε!

Τηγανητές Πατάτες Φούρνου απο τον Άκη

Μια παρόμοια συνταγή για Τηγανητές Πατάτες Φούρνου έχει δημιουργήσει και ο Άκης Πετρετζίκης την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ

Δείτε το βίντεο με την εντυπωσιακή συνταγή του Άκη Πετρετζίκη εδώ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) προς το Newsblog.gr

Share This Article