Σύγκρουση πλοίων στο Πέραμα- Κοντέινερ πλοίο 366 μέτρων παραλίγο να κόψει στην μέση μικρό εφοδιαστικό

Σύγκρουση πλοίων στο Πέραμα- Κοντέινερ πλοίο 366 μέτρων παραλίγο να κόψει στην μέση μικρό εφοδιαστικό

Δαυίδ εναντίον Γολιάθ! Κοντέινερ πλοίο 366 μέτρων παραλίγο να κόψει στην μέση μικρό εφοδιαστικό που βρίσκονταν στην προβλήτα. Το χτύπησε ακριβώς στην μέση! Τυχεροί που δεν θρηνήσαμε θύματα και δεν έκοψε το Τούρκικο εφοδιαστικό στα δύο. Το κοντέινερ πλοίο με σημαία Ιαπωνίας αφίχθει σήμερα το πρωί ………….

στο λιμάνι του Πειραιά. Το πλοίο περίμενε οδηγίες, για να λάβει πλοηγό που θα το οδηγούσε στο Ικόνιο στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία κατά την προσπάθεια του να δέσει στον ντόκο χτύπησε το μικρό εφοδιαστικό Τούρκικο πλοίο το οποίο βρισκόταν ήδη αγκυροβολημένο.

Η σύγκρουση δεν ήταν σφοδρή γιατί το Ιαπωνικό πλοίο δεν είχε ταχύτητα, αλλά λόγω της τεράστιας διαφοράς τους ως πλοία όταν χτύπησε το μικρό εφοδιαστικό στην μέση, έκανε ρήγμα στο πλοίο και δημιουργήθηκε πανικός.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των ρυμουλκών τα οποία προσπαθούσαν να συγκρατήσουν το κοντέινερ πλοίο και να το τραβήξουν πίσω, ενώ άλλα παραπλέοντα ρυμουλκά ήρθαν δίπλα στο Τούρκικο σκάφος, το οποίο είχε ρήγμα χωρίς ευτυχώς να έχει περάσει το διπλό τοίχωμα του και έτσι να έχουμε ρύπανση.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιώς άμεσα διέκοψε κάθε κίνηση στην περιοχή του Περάματος ενώ σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν, ευτυχώς, ελαφρά τραυματίες.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 5.7 ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

Ο Παντελής Καναράκης ΤΡΟΛΑΡΕΙ GNTM και το κάνει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ – ΒΙΝΤΕΟ