Στον δεύτερο γύρο Καμπούρης – Βρεττάκος στο Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις Δημοτικές εκλογές ένα νέο ντέρμπι βγάζουν οι δημοσκοπήσεις για τον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Φίλιππος Καμπούρης και Χρήστος Βρεττάκος όπως όλα δείχνουν θα αναμετρηθούν για την Δημαρχία στον δεύτερο γύρο των Δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα πάντα με την δημοσκόπηση Χρήστος Βρεττάκος και ο Φίλιππος Καμπούρης……………

δίνουν μάχη στήθος με στήθος για το Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και είναι οι δύο υποψήφιοι που «κλειδώνουν» για τη δεύτερη μάχη των δημοτικών εκλογών στις 2 Ιουνίου. Μεγάλο ποσοστό και μάλιστα έκπληξη για πολλούς είναι το ποσοστό της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψήφιο τον Γιώργο Καλαμάρα.

Τα επιτελεία των υπόλοιπων έξι Συνδυασμών επικεντρώνονται στο πόσοι από τους δημοτικούς συμβούλους τους θα καταφέρουν να εκλεγούν, αλλά και με ποιον Συνδυασμό θα συνεργαστούν την επόμενη μέρα των δημοτικών εκλογών της 26ης Μαΐου.

Όλα τα παραπάνω είναι αυτά που κυκλοφορούν για τον συγκεκριμένο Δήμο.

Ποια είναι τώρα η πραγματικότητα

Ο Χρήστος Βρεττάκος εκλέχτηκε στις προηγούμενες εκλογές νικώντας τον πρώην Δήμαρχο στον δεύτερο γύρο. Σε μια περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που υποστηρίζει και τώρα τον Χρήστο Βρεττάκο, ήταν στα καλύτερα του! Ο τότε νέος Δήμαρχος εκλέχτηκε στον πρώτο γύρο με 18,31% την πρώτη Κυριακή έναντι 18,78% του αντιπάλου του πρώην Δημάρχου τώρα πια.

Στον δεύτερο γύρο ο Χρήστος Βρεττάκος είχε 62,36% έναντι 37,64% και είχε βγει δίκαια νέος Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Χωρίς να θέλουμε να μειώσουμε την τότε άνετη επικράτηση στον δεύτερο γύρο το ποσοστό ΑΠΟΧΗΣ ήταν 41,08. Δηλαδή είχε πάρει 4.841 ψήφους απο την Δραπετσώνα και 19.533 ψήφους απο το Κερατσίνι, συνολικά 24,374 ψήφους στον δεύτερο γύρο απο τους 73.909!

Όλα αυτά με τον ΣΥΡΙΖΑ να έχει το πάνω χέρι εκείνη την περίοδο, τον πρώην Δήμαρχο να έχει αφήσει την πόλη μέσα στα σκουπίδια, με περίεργους «εθελοντές» που πληρώνονταν και πολλά ακόμα που πλέον δεν είναι της ώρας να γραφτούν.

Το παράξενο σε έναν Δήμο (στην ουσία δύο) με εγγεγραμμένους 73.909 είναι ότι έχει πάρα πολλούς υποψηφίους.

ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ, ΔΙΑΛΥΝΑΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ (ΝΔ) , ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ , ΔΑΤΣΕΡΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ (ΠΑΣΟΚ), ΚΑΜΑΣ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ (ΠΑΣΟΚ), ΡΟΥΚΟΥΝΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ (ΚΚΕ), ΤΣΙΡΙΔΗΣ (ΠΑΣΟΚ), ΚΑΛΟΥΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

Στον Πειραιά των 157.687 εγγεγραμμένων οι υποψήφιοι είναι ΕΠΤΑ (7) !!

Όσοι γνωρίζουν τον Δήμο ξέρουν ότι έχει ένα τεράστιο φιλέτο στην παραλία στην πλευρά της Δραπετσώνας που ονομάζεται Λιπάσματα όπου η Περιφέρεια Αττικής έχει προαναγγείλει αναγκαστική απαλλοτρίωση 

Επίσης οι «φήμες» θέλουν δύο προέδρους μεγάλων ΠΑΕ της Superleague να βρίσκονται απο πίσω απο υποψηφίους ως υποστηρικτές – χρηματοδότες φυσικά για να προωθήσουν τα συμφέροντα τους.

Ο ίδιος ο νυν Δήμαρχος είναι και ο πρώτος που έχει παρανομήσει στον ίδιο του τον Δήμο αναρτώντας αφίσες τόσο σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα και παρόλες τις αντιδράσεις των υπολοίπων παραμένουν αγέρωχες στην θέση τους!

Το ίδιο έχει κάνει και ο Φίλιππος Καμπούρης ο οποίος φυσιολογικά εκμεταλλεύτηκε την παρανομία του Δημάρχου και ανάρτησε και εκείνος αφίσες τόσο σε Κερατσίνι και Δραπετσώνα.

Όποιος δεν είναι απο τον Δήμο και είναι περαστικός δύο ονόματα βλέπει παντού άρα άμα τον βάζαμε να ψηφίσει σήμερα λογικά θα ψήφιζε έναν απο τους δύο.

Η λογική λέει ότι οι δύο υποψήφιοι του δεύτερου γύρου θα είναι ο νυν Δήμαρχος (ο Δήμαρχος πάντοτε πηγαίνει στον δεύτερο γύρο) και μάλλον ο Φίλιππος Καμπούρης.

Μην απορήσετε και εκπλαγείτε πάντως αν δείτε την Λαϊκή Συσπείρωση να είναι στον δεύτερο γύρο. Στο Κερατσίνι και στην Δραπετσώνα ξέρουν να τιμωρούν οι πολίτες του, τους αλαζόνες και σε αυτούς που έχουν συμφέροντα αλλού.

Το απέδειξαν άλλωστε και με τον Δημήτρη Σαράφογλου για όσους το έχουν ξεχάσει.

Περιμένουμε με ανυπομονησία τα πρώτα αποτελέσματα!