Σεισμός 7.1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια σπείρει τον πανικό-LIVE VIDEO

sismos 7 1 richter stin kalifornia spiri ton paniko live video

Ο μεγαλύτερος σεισμός των τελευταίων 20 χρόνων έγινε σήμερα τις πρωινές ώρες Ελλάδας στην Νότια Καλιφόρνια και είχε μέγεθος 7.1 της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν πολύ μικρό και το επίκεντρο της ήταν κοντά στην πόλη Ridgecrest, περίπου 240 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Λος Άντζελες.
Τα μηνύματα είχαν δοθεί απο την περασμένη Πέμπτη όταν ένας σεισμός μεγέθους 6,4 μέτρων έπληξε την ίδια περιοχή σε βάθος περίπου 11 χλμ.
Η σεισμολόγος Dr. Lucy Jones τόνισε ότι οι σεισμοί θα μπορούσαν να συνεχιστούν. “Αυτή είναι μια σειρά σεισμών”, ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου.
“Κάθε σεισμός κάνει έναν άλλο σεισμό πιο πιθανό”, πρόσθεσε, λέγοντας ότι υπήρχε μια πιθανότητα 10% για έναν παρόμοιο ή ακόμα μεγαλύτερο σεισμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στο Λας Βέγκας στην πολιτεία της Νεβάδα και πέρα ​​από τα σύνορα στο Μεξικό.

Τι ζημιές έκανε ο σεισμός

Από τον μεγάλο σεισμό ξέσπασαν πυρκαγιές και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανταποκρίθηκαν σύμφωνε με τις πληροφορίες σχετικά άμεσα στις κλήσεις σε όλη την πολιτεία.
“Έχουμε πυρκαγιές, έχουμε διαρροές αερίου, έχουμε τραυματισμούς, έχουμε ανθρώπους χωρίς ρεύμα”, δήλωσε ο δήμαρχος του Ridgecrest Peggy Breeden στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. “Προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα αυτά όσο καλύτερα μπορούμε.”
Δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής σοβαρές βλάβες και ζημιές, δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Jed McLaughlin σε συνέντευξη Τύπου ενώ ο υπεύθυνος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του San Bernardino δήλωσε οι ζημιές που που έχουν προκληθεί αφορούν πυρκαγιές και διαρροές φυσικού αερίου.
Δείτε Live τι συμβαίνει με τον σεισμό των 7.1 Ρίχτερ στην Καλιφόρνια

Διαβάστε ακόμα: